Läget i division 4-lagen

Division fyra drar i gång igen till helgen och därför har vi kollat hur det ser ut i de lokala fotbollslagen i fyran.

IFK Tuna hoppas kunna närma sig topplagen och behålla formen man hade i slutet på vårsäsongen. Jonatan Carlsson har visat att han blir att räkna med under hösten.

IFK Tuna hoppas kunna närma sig topplagen och behålla formen man hade i slutet på vårsäsongen. Jonatan Carlsson har visat att han blir att räkna med under hösten.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-02 19:30
Hultsfreds FK, serieledare

HFK har gjort en väldigt bra säsong hittills och går in till höstsäsongen med exakt samma trupp som i våras. Man ser också till att behålla målkungen Albert Johansson.

– Vi har inte letat efter något direkt utan vi kör på med samma lag, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Målsättning: Fortsätta vara med i toppen.

Västerviks FF, 5:a

VFF sågs som ett topplag inför säsongen men har väl inte fått ut max än så länge. Man har dock fortfarande chans att ta en topplacering.

– Det är under kontroll och vi har inget som kommit in eller ut. Vi ska göra ett försök att haka på toppen och har ett bra slagläge, säger tränaren Magnus Fält.

Målsättning: Att vinna varje match och försöka komma ikapp Pukeberg och HFK.

IFK Tuna, 7:a

Tuna gjorde en svag inledning på säsongen men ryckte upp sig mot slutet och hoppas nu kunna ta med sig formen in till hösten. Truppen ser likadan ut.

– Läget är oförändrat. Vi hoppas vi kan få fortsatt nytta av Jonatan Carlsson som kommit in och gjort det bra, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Målsättning: Vinna varje match och få flytet med sig.

Gullringens GOIF, 2:a

Gulsvart gjorde en kanonvår och slåss om seriesegern. Mycket talar för att det blir minst en kvalplats.

– Det finns inget nytt förutom att Murtada Jaber tränar med oss över sommaren, men han tillhör ju oss. Kevin Gaines är fortfarande skadad och David Henriksson har tagit en paus eller ”time out”. Nu har vi två viktiga matcher direkt som kan avgöra säsongen, säger Gullringens assisterande och spelande tränare Christian Simonsson.

Målsättning: Ska vara topp två.

IFK Österbymo, 12:a

Laget har haft en tung säsong och ligger sist i serien. Man har släppt in alldeles för mycket mål och bara stått för tio mål framåt. Fokus ligger nu på att överleva.

– Vi hoppas få tillbaka lite skadade spelare. Det har inte kommit in något nytt och truppen ser likadan ut. Vi behöver få mer kontinuitet för att vända detta, säger Jörgen Damm, tränare.

Målsättning: Först och främst ta kvalplatsen och sedan hålla sig kvar.

Rimforsa IF, 4:a

Vårsäsongen var bra och RIF har fortfarande kontakt med den absoluta toppen inför hösten.

– Vi får tillbaka Linus Olsson som varit på lån i Kisa BK, annars är det inga nyheter i laget. Målvakten Martin Persson är fortfarande skadad och blir förmodligen borta resten utav säsongen, säger RIF:s tränare Johan Runeson.

Målsättning: Siktar minst på att ta kvalplatsen.

Christian Simonsson och hans Gullringen GOIF ligger tvåa i sin serie inför omstarten.
Christian Simonsson och hans Gullringen GOIF ligger tvåa i sin serie inför omstarten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om