Läget i division fem-lagen

I morgon kväll drar den småländska division fem-serien i gång igen och där har vi fem lokala lag som laddar för en intensiv höstsäsong.

IF Hebe har hittat en ny tränarlösning till fortsättningen.

IF Hebe har hittat en ny tränarlösning till fortsättningen.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-06 21:17
Djursdala SK, 6:a:

DSK stod för en stark vår och har tre poäng upp till kvalplatsen. Till hösten är läget i truppen dock lite osäkert.

– Albin Isaksson har fått jobb i Linköping och det är osäkert hur mycket han kommer kunna vara med i höst. Andreas Brodin och Michael Karlsson missar första matchen nu och Petter Sandberg ska flytta till Växjö för studier. Vi hoppas att han kan spela kvar hos oss ändå, säger lagledaren Göran Svensson.

Målsättning: Säkra kontraktet.

SK Lojal, 7:a:

Lojal har blandat och gett i år men har ändå en stabil mittenplacering med sig in till hösten. Man tappar målvakten Ahmed Allo.

– Vi har inte fått in någon spelare, förutom Ejdo Begic sedan tidigare, men försöker låna in en ny målvakt. Inget är klart än så jag vill inte nämna några namn, säger SK Lojals tränare Viktor Gimolli.

Målsättning: Hålla sig kvar i mitten.

Storebro IF, 9:a:

Vårsäsongen blev inte riktigt som SIF hade tänkt sig och man har bara en poäng ner till den negativa kvalplatsen. Truppen har inte förändrats under sommaren och man är fast beslutna om att klättra i tabellen.

– Vi ska visa att placeringen vi har inte är rätt för oss. Vi hade tänkt vara på minst övre halvan men vårsäsongen var inte bra, säger Storebro-tränaren Johan Aronsson.

Målsättning: Minst övre halvan.

Horn/Hycklinge IF, 11:a:

Albert Kargbo och Gustav Björklund lämnade för Kisa och samtidigt fick huvudtränaren Fredrik Alexandersson gå. H/HIF ligger näst sist och måste få ordning på spelet om de ska vara kvar.

– Jag ser hoppfullt på det. Vi har stora möjligheter att klara oss kvar bara vi gör det tillsammans. Vi ska kunna reda ut detta, säger den nya tränaren Mikael ”Putte” Johansson.

Målsättning: Ta sig över strecket.

IF Hebe, 12:a:

Hebe har haft en turbulent säsong, minst sagt. Laget ligger sist i femman och under sommaruppehållet klev Sebasthian Svensson av sitt uppdrag som huvudtränare. Ulf Ståhlgren går nu in som tränare tillsammans med Patrik Engström. På spelarfronten får man förmodligen in Marcus Jansson.

– Vi får ta nya tag nu. Jag har pratat med Jan Johansson (tränare för P02:orna i Hebe) och vi ska försöka hitta en lösning så vi tränar ihop. Det är viktigt att alla ställer upp nu, säger Ulf Ståhlgren.

Målsättning: Klara sig kvar.

Djursdala SK har bara tre poäng upp till kvalplatsen till fyran.
Djursdala SK har bara tre poäng upp till kvalplatsen till fyran.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om