Laget i krismöte inför derbyt: "Hade ett långt samtal"

Två lag som gärna vill vända trenden och vinna. Det blir det när Södra Vi och Djursdala drabbar samman på Ulfveskog ikväll. "Vi gjorde en plattmatch mot Lojal senast och hade ett långt samtal om den på träningen i måndags. Nu känns det mycket bättre", säger Djursdalas tränare David Henriksson inför matchen.

David Henriksson var nöjd med prestationen från sitt lag i premiärsegern.

David Henriksson var nöjd med prestationen från sitt lag i premiärsegern.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-05-03 07:00

Södra Vi mot Djursdala. Mycket mer derby än så blir det knappast i Vimmerby Kommun. Peter Magnusson är tillbaka som tränare för SVIF och gläds åt utmaningen.

– Det har märkts på killarna på träningen i veckan att det är en speciell match som väntar. Det är alltid kul att spela derby och förhoppningsvis blir det bra väder och gott om publik som ger matchen en häftig inramning.

För Södra Vi är pressen att prestera extra stor med tanke på att laget inlett serien med tre förluster.

– Vi har två uddamålsförluster och senast var det klara siffror mot ett Fågelfors som var för bra. Därför är det klart att vi är sugna på att ta våra första poäng.

Hur är läget i laget?

– Martin Brorsson och Adrian Mathiasson är fortfarande på skadelistan och det är tungt att vi måste klara oss utan två så tunga pjäser. Casper Sjökvist är också långtidsskadad och Elias Karlsson samt Elias Babiker missar matchen på grund av jobb. Däremot är Khaibar Shokran tillbaka i laget.

Det brukar bli jämna och täta derbyn mellan lagen. De två senaste som spelats på Ulfveskog har båda slutat 2–1 i Djursdalas favör.

– Jag hoppas att den trenden håller i sig, men det kommer inte att bli lätt, säger Djursdalas tränare David Henriksson.

Hans lag visade tveksam form senast då de föll med 1–0 hemma mot Lojal trots att de var en man mer i nästan en halvlek.

– Jag var verkligen inte nöjd med den insatsen. Vi tog ett långt snack med laget i samband med träningen i måndags och rensade luften. Efter det är känslan god. Vi har dessutom gjort två bra träningar i veckan. Det är viktiga poäng på spel och det vore förstås kul att ta tre poäng och göra ett ryck från SVIF.

Har du några avbräck i laget?

– Jakob Karlsson, Erik Jigsved och Theo Kennmark missar matchen, men vi har ändå en stark trupp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!