Rimforsa tog enormt kliv mot seriesegern: "Var en tuff fajt"

Rimforsa IF vann 6–1 borta mot Vikingstads SK. Och med tanke på att övriga resultat gick deras väg har RIF ett guldläge inför sista omgångarna. "Det gäller att inte sväva iväg", varnar tränaren Mats Andersson.

Rimforsa IF marscherar mot seriesegern efter vinsten mot Vikingstad.

Rimforsa IF marscherar mot seriesegern efter vinsten mot Vikingstad.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-09-08 20:04

Om man läser matchprotokollet kan man tänka sig att det var en enkel seger för Rimforsa borta mot Vikingstad, men så var det inte, i alla fall till en början. 

– Det var en ganska tuff fajt. Vi mötte ett presspel som vi inte ställts mot tidigare under säsongen. Vi får däremot utdelning tidigt och det var skönt att va ett mål upp snabbt. Efter det låser de vår backlinje på ett bra sätt i uppspelsfasen. Första halvlek blir därför ganska jämn med mycket långbollar av just den anledningen. 

Ja, för efter Daniel Karlssons 1–0-mål i första halvlek blev det inga fler mål innan halvtidsvisslan ljöd. I andra fick däremot Rimforsa betydligt bättre fart på spelet. 

– Vi pratar igenom svårigheterna i paus och löser det bättre i andra. Vikingstad tappar orken och vi fortsätter ösa på. Men det var kul med en tuff match, första halvlek var verkligen en utmaning.

Daniel Rambin, skytteligaledaren, slog till med ett hattrick i andra halvlek. Vilket innebär att han gjort tio (!) mål på två matcher. Övriga målskyttar för RIF var Sam Lenneman Söderberg och Hugo Johansson. 

Som nämnt tidigare gick även övriga resultat med Rimforsa denna helg. Både tvåan Gottfridsberg och trean LSW förlorade sina matcher. Detta innebär att Rimforsa leder serien med sex poäng, och har en överlägsen målskillnad, med fyra matcher kvar att spela. 

undefined
Daniel Rambin var som vanligt i händelsernas centrum med sina tre fullträffar.

Härnäst väntar en fredagsmatch hemma mot Borensberg.

– Det gäller att inte sväva iväg nu. Vi sköter det bra i laget och har fullt fokus på nästa match hela tiden. Vi har fått lite spelrum här nu. Det blir viktigt inför avslutningen med två tuffa matcher (AC Studenterna och Malmslätt). Men först väntar Borensberg under belysningen på fredag kväll. Det ska bli härligt, och vi får hoppas att det kommer mycket folk. 300 personer hoppas vi på i alla fall.

Förresten. Är det några spelare du tycker sticker ut för er i den här segermatchen?

– Sam (Lenneman Söderberg) blev framröstad till matchens lirare av sina lagkamrater. Han var bra, vilket väldigt många var. Men jag lyfter också fram vårt mittbackspar med Hugo (Johansson) och Petter (Melkersson). De hade en del att göra med förre Kisa-spelaren Oskar Grönqvist på topp. Rambin ska såklart ha beröm också för sina mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!