Lagkaptenen avgjorde – van Dijk sänkte Sheffield

Virgil van Dijk prickar in sina flesta mål med huvudet – i 2–0-segern borta mot Premier League-jumbon Sheffield United använde han fötterna.

Liverpools Virgil van Dijk.

Fotboll2023-12-06 22:33

Liverpools lagkapten mötte Trent Alexander-Arnolds hörna på volley och tryckte in ledningsmålet i 37:e minuten.

Säsongens första ligamål för 32-åringen kom efter att svensken Anel Ahmedhodzic, landslagsman för Bosnien-Hercegovina, föll i situationen innan, vilket gav nederländaren både yta och tid för att få bollträffen som behövdes för att överlista målvakten Wes Foderingham.

Dominik Szoboszlai satte 2–0 på tilläggstid.

Liverpools seger innebär att klubben har 34 poäng på 15 matcher, och är tvåa bakom tabellettan Arsenal (36).

Aston Villa är ny trea på 32 poäng efter att ha fällt de senaste tre årens mästarlag Manchester City med 1–0. Leon Bailey blev segerskytt i 74:e minuten.

City ligger på fjärde plats, sex poäng bakom Arsenal.

Scott McTominlay blev Manchester Uniteds matchvinnare i stormötet med Chelsea. Skotten gjorde bägge målen i 2–1-segern, det avgörande på nick i 69:e minuten.

United brände också en straff i början av matchen då Chelseamålvakten Robert Sanchez kunde rädda Bruno Fernandes svaga försök.

Cole Palmer gjorde Chelseas mål.

Victor Nilsson Lindelöf startade för United, men byttes ut i paus.

Svenske landslagsspelaren Anthony Elangas Nottingham fortsätter att ha det tufft. 0–5 borta mot Fulham var klubbens fjärde raka förlust.