Lagkaptenen lämnar VIF – klar för division 5-klubb

Det har varit på gång ett tag. Nu är det klart. Markus Ahl lämnar Vimmerby IF och återvänder till sin moderklubb Djursdala SK.

Här gör Markus Ahl ett viktigt mål i division 2. Totalt blev det 13 fullträffar i VIF-tröjan. Nästa säsong blir det spel i Djursdala SK.

Här gör Markus Ahl ett viktigt mål i division 2. Totalt blev det 13 fullträffar i VIF-tröjan. Nästa säsong blir det spel i Djursdala SK.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-12-10 19:40

Under säsongen 2008 blev Markus Ahl utlånad till Gullringens GoIF. 2009 lämnade han Djursdala permanent för Gullringen och hade flera framgångsrika säsonger i gulsvart innan han gick till Vimmerby IF, där han också varit lagkapten de senaste åren.

– Djursdala är min moderklubb och när jag vill trappa ned känns det rätt att gå till Djursdala igen och spela med mina kompisar. Jag bestämde mig mer eller mindre tidigt, men ville ändå känna efter lite. Det är inte så lätt att lämna Vimmerby. Det är en klubb som man brinner för och har hjärta för, säger Markus Ahl i ett pressmeddelande.

Hur känns det att representera DSK igen?

– Det kommer kännas lustigt, men snabbt kommer det nog kännas bra. Det ska bli kul att kliva ut på Dalavallen igen, jag har inte spelat där sedan 2008. Minnena kommer nog komma tillbaka.

Han tycker att truppen ser intressant ut.

– Det ser lovande ut. Jag hoppas att vi har ett lag för övre halvan, det vore jäkligt roligt att kriga i toppen.

Simon Henriksson, i DSK:s sportgrupp, säger så här:

– Det är naturligtvis en jätteglad nyhet för oss. Vi har velat ha hem Markus i flera år och nu blir det verklighet. Han kommer betyda jättemycket för klubben med sina spetsegenskaper som spelare och ledaregenskaper därtill. Han är en jättebra person som kommer lyfta alla.

Under sin tid i Vimmerby IF spelade Markus Ahl mestadels på det centrala mittfältet. Det blev även ett antal matcher som mittback.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!