Lagkaptenen tycker till om VIF:s tunga vår – och framtiden

Vimmerby IF med Nic Rydholm i målet – så långt är allt som vanligt. Vimmerby IF på nedflyttningsplats – inte som vanligt. VIF–kaptenen berättar om tuffa tiden och hur han tar sitt ansvar som lagkapten.

Vimmerby har upplevt en jobbig vårsäsong. Idag åker Nic Rydholm och de övriga VIF-spelarna till Skåne för att möta Hässleholms IF.

Vimmerby har upplevt en jobbig vårsäsong. Idag åker Nic Rydholm och de övriga VIF-spelarna till Skåne för att möta Hässleholms IF.

Foto:

Fotboll2017-06-22 09:55

En vinst på tolv matcher. Vimmerby IF genomgår ett av sina tyngre stålbad på många år just nu. Längst bak står, som alltid, Nic Rydholm.
– Allting blir lite tuffare, lite jobbigare, när man är i en sådan situation som vi är nu. Det som gäller för oss framöver är egentligen klichéer, att vi tar en match i taget, jobbar mer än motståndarna och dylikt.

I inledningen av säsongen kunde man skönja en defensiv styrka i VIF–försvaret. Den senaste tiden har bollar rasslat in och den stabiliteten som fanns när målskyttet uteblev har lyst med sin frånvaro.
– Vi la mycket krut på att sätta en bra defensiv i första hand, och det lyckades vi bra med inledningsvis. Sedan har vi haft lite skador och fått rotera en del i backlinjen vilket gjort att vi har börjat läcka bakåt.
– Jag själv hade en period när jag inte alls var på den nivån jag önskar. Den senaste tiden känner jag att jag har hittat en jämnare nivå i mitt spel. Det kan låta konstigt med tanke på att vi har släppt in nio mål de tre senaste men man får också se till vad det är för typ av mål som man släpper in.

Johan Lundin är tillbaka i VIF, vad betyder det?
– Energinivån var ganska långt ner där innan Johan kom in. Det blev en positiv injektion för oss.

Inför säsongen tappade VIF som bekant flera tongivande pjäser, däribland just Lundin. En spelaromsättning 27–årige Rydholm bara upplevt en gång tidigare under sina år i VIF–tröjan.
– Efter mitt första år tappade vi en hel del spelare. Men situationen är ny för oss alla. Vi visste på nåt sätt att det skulle bli ett tuffare år men trodde nog att vi skulle stå oss lite bättre än vad vi visat hittills.

Hur är det att vara lagkapten i ett så pass utsatt läge?
– En extra börda, helt klart. Vissa matcher, som under den perioden då jag spelade lite svajigt, vill man bara gå in i sig själv och fokusera på att göra en bra match. Jag försöker pusha på alla och bidra. Det kanske inte alltid funkar, men det är så jag försöker jobba.

De två senaste matcherna har VIF stött på seriegiganterna Prespa Birlik och Torns IF – och kammat noll. Rydholm menar att laget nu måste ställa om inför vad som komma skall – närmast ett bortamöte med Hässleholms IF.

– Mot Torn stod vi upp på ett bra sätt. Prespa–matchen är egentligen bara att glömma, det var ett riktigt, riktigt bra lag. I de matcherna hade vi inga förväntningar på oss. Framöver väntar matcher där det förväntas mer av oss, då måste vi vara beredda att möta upp det, säger Nic Rydholm.

Till kvällens match saknar Vimmerby fyra spelare: Gustavo Borges (avstängd), Jonathan Fält-Öhr (skadad), Sebasthian Svensson och Jaafar Mustafa Mohammed.
Startelvan tas ut på matchdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!