Läkare dementerar att Zlatans agent är död

Uppgifterna att Zlatan Ibrahimovics agent, Mino Raiola, är död tillbakavisas av både läkare, agentur och kollega. –Han är illa däran, men han är inte död, säger Raiolas assistent José Fortes Rodriguez.

Mino Raiola. Arkivbild.

Mino Raiola. Arkivbild.

Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Fotboll2022-04-28 13:55

I dag rapporterade ett stort antal medier, bland andra TT med hänvisning till flera italienska tidningar, att den kände fotbollsagenten Mino Raiola avlidit.

Det tillbakavisades kort senare av hans kollega José Fortes Rodriguez för den nederländska tv-kanalen NOS. Även New York Times rapporterar att Raiola lever men att han är "väldigt, väldigt sjuk".

Och till La Repubblica säger läkaren Alberto Zangrillo, som vårdar Raiola på ett sjukhus i Milano:

– Jag är upprörd över telefonsamtalen från pseudojournalister som spekulerar om en man som kämpar för sitt liv.

"Inte död"

Den franska nyhetsbyrån AFP har pratat med Raiolas agentbyrå där man säger:

– Mino är inte död, uppgifterna är fake news.

Följande meddelande har skickats ut på Raiolas Twitter-konto:

”Nuvarande hälsostatus för de som undrar: Förbannad, andra gången på fyra månader som de dödar mig. Jag verkar också kunna återuppstå”.

Fotbollsagenten genomgick en operation i januari, men den uppgavs då inte vara av akut karaktär.

Leder Haaland-affär

Raiola, 54, har den senaste tiden jobbat med en övergång för den norske stjärnan Erling Haaland som uppges vara på väg att lämna Dortmund för Manchester City.

Mino Raiola föddes i Italien 1967 och flyttade som barn med familjen till Nederländerna. Hans första stora affär var 1993 då Dennis Bergkamp lämnade Ajax för Inter.

Han har representerat Zlatan Ibrahimovic sedan 2003 och är förnärvarande agent för, förutom svensken och norrmannen, företrädare för Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, Paul Pogba, Mario Balotelli, Matthijs de Ligt och Maxwell och han räknas som en av fotbollsvärldens främsta. Enligt Forbes var han 2020 god för drygt 800 miljoner kronor.

Hans dyraste övergång var när Pogba lämnade Juventus för Manchester United 2016 för förmodade 93 miljoner pund, motsvarande runt 1 miljard kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!