Lamela sänkte Juventus – Sevilla till final

Först spelade han fram till kvitteringen, sedan satte han segermålet i förlängningen. Erik Lamela såg till att Sevilla ställs mot Roma i Europa League-finalen, efter totalt 3–2 mot Juventus.

Sevillas Erik Lamela.

Fotboll2023-05-18 23:40

Efter 1–1 i italienska Turin var det i spanska Sevilla semifinalen skulle avgöras.

Då klev Erik Lamela fram.

Han spelade fram till Susos kvittering i 71:a minuten, efter att Dusan Vlahovic gett Juventus ledningen fem minuter innan, och såg sedan till att avgöra mötet på Ramon Sanchez Pizjuan-stadion.

Den 31-årige argentinaren hann först på Bryan Gils inlägg och nickade in segermålet fem minuter in i förlängningen.

I finalen i Budapest, Ungern, den 31 maj väntar Roma.

Serie A-laget vann hemma på Olympiastadion i Rom mot Bundesligaklubben Leverkusen med 1–0 – och det räckte för att få spela på Puskás Aréna.