Lämnade Ryssland – tillbaka i Norrköping

Landslagsmeriterade Filip Dagerstål lämnade sitt ryska klubblag Chimki efter den ryska invasionen av Ukraina. Nu är det klart att han vänder hem till allsvenskan för spel med IFK Norrköping.

Filip Dagerstål är tillbaka på bekant mark. Han har skrivit på ett kontrakt med Norrköping till och med den 30 juni. Arkivbild.

Filip Dagerstål är tillbaka på bekant mark. Han har skrivit på ett kontrakt med Norrköping till och med den 30 juni. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2022-03-17 17:02

Filip Dagerstål, 25, etablerade sig som en av allsvenskans mest stabila mittbackar under sina år i IFK Norrköping.

Hans utveckling belönades med en utlandsflytt till ryska klubben Chimki i januari 2021, men nu är det äventyret över, åtminstone för tillfället.

25-åringen valde att pausa sitt kontrakt med klubben efter att Ryssland invaderat Ukraina och har nu signerat ett avtal med sitt förra lag som gäller till den 30 juni 2022.

"Det känns helt fantastiskt att vara hemma så klart. Senaste tiden har varit väldigt rörig, som för alla andra. Jag vet inte vad som händer efter 30 juni, men jag är jätteglad över att vara här fram tills dess i alla fall", säger Dagerstål till klubbens hemsida.

Även IFK Norrköpings tränare Rikard Norling är nöjd.

"Filip går rätt in i klubben, gruppen och laget, han känner ju till allt sedan innan. Han är som balsam för sina lagkamrater. Det är en jättefin spelare vi får hem under våren."

Filip Dagerstål har gjort 27 matcher för Chimki och har två landskamper för det svenska landslaget på meritlistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!