Lämnar Frödinge för Åtvidaberg

Sigge Blomberg har gjort sitt i Frödinge för den här gången. Efter sommaren väntar skolgång och spel i Åtvidabergs FF. "Ända sedan jag var liten har jag tänkt att jag vill gå på ett fotbollsgymnasium", säger han.

Sigge Blomberg lämnar sitt Frödinge för spel i Åtvidaberg.

Sigge Blomberg lämnar sitt Frödinge för spel i Åtvidaberg.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-07-14 19:00

Några av spelarna på uttagningarna i Åtvidaberg var riktigt bra enligt Sigge Blomberg som särskilt under det andra antagningstillfället visade framfötterna. Så pass mycket att han lyckades övertyga de ansvariga att erbjuda honom en plats på Åtvidabergs fotbollsgymnasium till hösten. 

Sigge vet ännu inte vilket av ÅFF:s ungdomslag han kommer att tillhöra. Vad som dock är utom tvivel är att verkligheten i Åtvidaberg kommer att vara helt annorlunda mot den han är van vid i Frödinge. 

– Vi kommer att träna nästan varje dag och nu får jag förutsättningarna för att verkligen ge mig själv en chans att utvecklas så mycket som möjligt. Just nu känner jag att det är fotbollsspelare jag vill satsa på att bli men hur det är om två år återstår att se. 

Han har spelat fotboll så länge han kan minnas och det är kanske inte så märkligt eftersom att Sigge är sprungen ur en riktig fotbollsfamilj. Pappa Robert har varit Sigges tränare genom åren i Frödinge-Brantestads SK och mamma Evelina representerade klubbens damlag i många år. 

– Det känns väldigt konstigt på ett sätt att lämna det här bakom sig, vännerna, familjen och tryggheten i Vimmerby och Frödinge. Men det är ändå en ny utmaning och något nytt som väntar nu och det ska bli roligt att testa på, funderar Sigge. 

I Frödinge har han växlat mellan att vara anfallare och offensiv mittfältare. Det är en anrik förening han nu ansluter till. ÅFF spelade så sent som 2015 i allsvenskan men huserar nu i division 2. 

– Jag märker att klubben är professionell när jag har varit där, trots att de har tappat mycket i kvalitet på senare år. ÅFF vill inte bara utveckla spelare utan också människor och de lägger stor vikt vid hur man uppför sig utanför planen, menar Sigge som gärna hjälper föreningen tillbaka till elitfotbollen. 

– När man var yngre var det till Åtvidaberg man åkte för att se allsvensk fotboll. Går det bra för a-laget så gynnar det även ungdomslagen och jag har en dröm om att nå dit. 

Sandagymnasiet var också aktuellt men el- och energiprogrammet, som Sigge har valt, finns inte i den skolans utbud. Dessutom var konkurrensen ännu hårdare i Jönköping. 

– Detta är första gången jag flyttar hemifrån men jag kommer att bo på ett internat så det blir nog lite enklare, det här löser sig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!