VIF-talang klar för spel i allsvensk klubb

15-årige talangen Cevin Carlsson lämnar Vimmerby IF för spel i Kalmar FF:s akademi. Klubbarna offentliggjorde övergången under torsdagen.

Cevin Carlsson klar för Kalmar FF:s akademi.

Cevin Carlsson klar för Kalmar FF:s akademi.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-07 13:57

Cevin Carlsson lämnar Vimmerby IF för att ta vidare sin utveckling i den allsvenska klubben Kalmar FF. 15-åringen har skrivit på ett flerårsavtal och han ansluter till KFF den 1 januari 2024. 

– Det är roligt att vi har hittat en lokal småländsk talang som ansluter till vår akademi. Vi har följt honom under den gångna säsongen och har bra koll på hans kvalitéer som fotbollsspelare. Cevin är en bolltrygg innermittfältare som har många intressanta egenskaper som vi tror kan utvecklas vidare i vår akademi. Det ska bli spännande att få jobba och följa honom i vår miljö. Jag vill även passa på att tacka Vimmerby IF för ett bra samarbete runt Cevins övergång till oss, säger KFF:s akademichef Lucas Nilsson till klubbens hemsida

Cevin Carlssson själv om övergången.

– Det känns jättekul och spännande och ett nytt steg i fotbollskarriären. Bättre serier och bättre motståndare, förhoppningsvis blir det en positiv utveckling, säger Cevin Carlsson.

Hur ser du på dina chanser att få spela i allsvenskan i framtiden?

– Det är verkligen ett mål och en dröm att få göra en allsvensk debut.

Han vill samtidigt tacka Vimmerby IF för hans tid i klubben.

– Det är tråkigt att man måste lämna de relationer som man har byggt upp med både spelare och ledare. De har betytt jättemycket och att fått chansen i a-laget har givit mig mycket. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!