Landslagsbacken rasar mot festanklagelser

Mattias Johansson har hamnat i blåsväder i Polen. Fotbollslandslagets högerback anklagas för bristande professionalism – något han starkt tillbakavisar. –Sanningen kommer komma fram, säger Legia Warszawa-spelaren till Expressen.

Mattias Johansson har hamnat i blåsväder i Polen. Landslagsbacken rasar dock mot de anklagelser som riktas mot honom. Arkivbild.

Mattias Johansson har hamnat i blåsväder i Polen. Landslagsbacken rasar dock mot de anklagelser som riktas mot honom. Arkivbild.

Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Fotboll2021-10-26 17:55

Den polska storklubben Legia Warszawa är i fritt fall. I helgen blev det 1–4 mot Piast Gliwice – vilket var lagets fjärde raka förlust i ligan – och i den matchen var Mattias Johansson helt utanför truppen.

Enligt uppgifter i polsk media är Johansson en av fyra spelare som på sistone visat bristande professionalism och det anses vara en av de stora anledningarna till att mästarlaget Legia Warszawa huserar i botten av tabellen.

"Har bevis på allt"

I en intervju med Expressen rasar Johansson mot anklagelserna.

– Allting ligger i att tränaren (Czeslaw Michniewicz) mår dåligt och har fått sparken. Han letade efter syndabockar och då hängde han ut oss som är utlänningar. Jag har bevis på allt och sanningen kommer komma fram. Jag har klubbpresidenten, sportchefen och mina lagkamrater bakom mig, säger han till tidningen och fortsätter:

– Alla vet sanningen. Samtidigt kommer vi inte släppa det (anklagelserna) och vi kommer gå vidare med det.

Ingen fest

Johansson anklagas bland annat för att ha arrangerat en fest i ett hyrt hus efter Europa League-segern mot Leicester (1-0) i slutet av september.

– Jag vet inte var jag ska börja. Men det jag har att säga är att sanningen kommer komma fram. Det stämmer absolut inte.

Mattias Johansson, som har tillhört Legia Warszawa sedan i somras, har åtta landskamper på sin meritlista. Han spelade från start i 1–2-förlusten i VM-kvalet mot Grekland i början av september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!