Bullerby Cup på väg mot rekordnivåer

Två års uppehåll. Klart att längtan efter att spela Bullerby Cup är extra stor då. "Det känns jättebra och vi har aldrig tidigare haft så många anmälningar till turneringen", säger David Lindgren i Vimmerby IF.

Allt tyder på att Bullerby Cup äntligen kan spelas igen efter uppehåll både 2020 och 2021 på grund av pandemin. Intresset för den omtyckta fotbollsturneringen är rekordstort.

Allt tyder på att Bullerby Cup äntligen kan spelas igen efter uppehåll både 2020 och 2021 på grund av pandemin. Intresset för den omtyckta fotbollsturneringen är rekordstort.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-03-14 16:00

Första turneringen spelades 1977.

Sedan dess har fotbollscupen i Vimmerby haft en stor plats i många fotbollsälskares hjärtan.

2020 och 2021 fick de däremot klara sig utan cupen. Då blev det aldrig något arrangemang, på grund av coronapandemin.

Nu är det äntligen dags igen. Och det är tydligt att det finns ett uppdämt behov av Bullerby Cup. 

– Just nu har vi 213 anmälda lag och det fortsätter att droppa in lag som vill vara med, konstaterar Lindgren.

Vi snackar om rekordnivåer – och det finns saker som pekar på att det just blir rekord för cupen.

– Vi vill att så många lag som möjligt ska få möjlighet att få vara med, samtidigt har vi begränsningar på boendebiten. Vi försöker att hitta lösningar på olika anläggningar där lagen kan bo och vi har fått ett bra gensvar från kommunen.

David Lindgren betonar också vikten av kvalitet före kvantitet.

– Det är inget vi tummar på. Det finns såklart ett tak för hur många lag som vi kan erbjuda plats i turneringen – och vi kommer inte ge avkall på kvaliteten.

Efter två år utan Bullerby Cup kunde man annars anta att intresset svalnat, men det verkar alltså vara tvärtom.

– Vi är väldigt glada för att så många vill vara med och det tyder på att Bullerby Cup står sig bra och har ett starkt varumärke. Jag tror att suget kanske är större än någonsin att få åka iväg på cuper.

En nyhet i år är att Bullerby Cup kommer att spelas i fem olika klasser, för åldrarna 10, 11, 12, 13 och 14 år.

Vad går att säga om lagen som anmält sig?

– Att det är allt från lag som har sina representationslag i Allsvenskan till breddföreningar. Vi ser att många av klubbarna som tidigare haft många lag representerade i olika årskullar vill vara med nu också.

Att arrangera en stor turnering kräver många funktionärer. Hur ser det ut på den biten?

– Det finns en fantastisk organisation som jobbar året runt. Vi har också goda samarbeten med grannklubbarna. Jag tror och hoppas att det finns en längtan att hjälpa till igen.

En annan nyhet för 2022 är att cupen spelas under färre dagar. Tre istället för fyra. Det är en förändring som David Lindgren tror är rätt väg att gå:

– Det ska bli spännande att se hur det faller ut. Det kommer att bli mer fotbollsspäckat under dagarna lagen är här – och känslan är att många tycker det är positivt, både bland spelare och ledare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!