Lantz: "Vi gör en väldigt bra match"

Mjällbytränaren Marcus Lantz hyllade kollektivet efter poängen mot IFK Norrköping på Östgötaporten. –Jag tycker att vi gör en väldigt bra match. Vi vet att Norrköping är, om inte bäst, så ett av de bästa lagen i Sverige med sin offensiv, säger han.

Mjällbys tränare Marcus Lantz.

Mjällbys tränare Marcus Lantz.

Foto: Rickard Nilsson/TT

Fotboll2020-08-03 22:05

Hårt arbete, disciplin och en matchplan som i följdes näst intill till pricka. Sånt gör vilken tränare som helst belåten.

Och Lantz hade ingen anledning att vara något annat efter 1–1 mot allsvenska serieledaren på bortaplan. Moses Ogbu räddade poängen, sju minuter efter Sead Haksabanovics 1–0 för IFK Norrköping i den 55:e minuten.

Men det var framför allt säsongens främsta defensiva insats som gav en värdefull poäng.

– Vi ville stänga ned deras offensiv och lyckas de flesta gångerna. Sedan släpper man alltid till målchanser. Så är det alltid. Det kan man inte undgå att göra, säger Lantz.

Och fortsätter:

– Emellanåt vågar vi spela. Vi pratade mycket om det inför matchen, att inte bara slå långt utan försöka ha ett eget anfallsspel. Det lyckades vi med. I slutändan är vi absolut nöjda med en poäng. Vi sprang på en smäll mot Elfsborg (0–5) hemma och då var det tillbaka till grunderna.

– Vi har jobbat hårt med försvarsspelet, att sätta det i första hand. Och det tycker jag att vi gjorde på ett bra sätt.

Att sviten utan seger nu är uppe i fem matcher förtar inte Lantz belåtenhet.

– Man får inte glömma att vi som nykomling ligger i mitten av tabellen med 15 poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!