Laporte hjälte när City vann ligacupen

Pep Guardiola och Manchester City vann sin favoritturnering igen. Aymeric Laporte frälste City med tio minuter kvar när han satte 1–0 mot Tottenham – och förde sitt lag till den fjärde raka titeln i ligacupen.

Aymeric Laporte firar segermålet mot Tottenham.

Fotboll2021-04-25 19:23

8 000 åskådare var på plats på Wembley för att se ligacupfinalen, det största publikevenemanget i England sedan mars 2020. De skulle få vänta 82 minuter innan det första – och enda – målet kom.

Mittbacken Aymeric Laporte nådde högst på Kevin de Bruynes inläggsfrispark och nickade in det som till slut blev segermålet.

Det innebär inte bara den fjärde raka titeln i turneringen – det innebär att City tangerar Liverpools rekord på åtta ligacupsegrar genom tiderna.

Målet borde egentligen kommit betydligt tidigare. Det var spel mot ett mål i första halvlek när ett påkopplat Manchester City spelade sig genom "Spurs" försvar gång på gång.

Riyhad Marhez, Phil Foden, Raheem Sterling, João Cancelo – Ja, de flesta försökte, men ingen lyckades få hål på Hugo Lloris.

Matchen jämnades ut något i andra halvlek och chanserna blev färre för Manchesterlaget. Bland all offensiv kraft var det slutligen en mittback som klev fram när Laporte blev hjälte.

Tottenham får fortsätta vänta på en titel, de har inte vunnit någon sedan de tog hem just ligacupen 2008.

Manchester City har fortfarande möjlighet att vinna en trippel. De leder Premier League med stor marginal, och spelar Champions League-semifinal på onsdag.