Lårskadan stoppar inte evighetsmaskinen

Christian Simonsson tvingades kliva av senast, men än ändå inställd på spel mot Hvetlanda GIF på tisdag. "Jag vill ju gärna spela", säger han.

Christian Simonsson fick kliva av med känning i baksidan av ett lår senast, men har goda förhoppningar att kunna vara med mot Hvetlanda GIF på tisdagen.

Christian Simonsson fick kliva av med känning i baksidan av ett lår senast, men har goda förhoppningar att kunna vara med mot Hvetlanda GIF på tisdagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2018-05-14 16:10

Gullringens 38-årige evighetsmaskin på mittfältet fick kliva av med skadekänning senast.

– Jag har lite bekymmer med baksidan på ena låret. Det har inte brustit helt och hållet utan jag försöker spela så länge det känns bra. Egentligen hade det nog varit klokast att vila, men jag vill ju gärna spela. Sedan är det en fördel att det är fria byten, säger Christian Simonsson.

I lördagens hemmamatch mot Ekhagen fick han gå av efter en dryg timme vid ställningen 1-1. Sedan fick han se lagkamraterna avgöra säkert på slutet och vinna med 5-1.

– Ekhagen gjorde det bra så länge de orkade, men det kändes bara som en tidsfråga innan vi skulle avgöra. Sedan rann det iväg lite extra på slutet då de kändes lite uppgivna. Det var kul att vi fick göra lite mål och framförallt att de fördelades på flera olika målskyttar, säger Simonsson.

Tisdagkvällens match mot Hvetlanda GIF skulle ha spelats som seriepremiär, men blev uppskjuten. Gästerna har tagit fyra poäng på fyra matcher så här långt. Gullringen står på nio så här långt.

– Lagen från Vetlanda tycker jag traditionellt brukar vilja spela en bra fotboll och försöka rulla boll. Att de fick oavgjort borta mot Tranås senast var verkligen ett styrkebesked så vi måste vara inställda på en tuff match, säger Simonsson som inte tror att det blir några större ändringar i laget.

– Vad jag vet så är det bara ett litet frågetecken för mig. Och det ska ju mycket till för att vi ska ändra på ett vinnande lag.

Muskelbristning, ibland kallad muskelsträckning, är när flera muskelfibrer går sönder varvid en muskelbristning uppstår. Musklerna är uppbyggda av många muskelfibrer som är uppbyggda av fibriller, dessa är i sin tur uppbyggda av så kallade filament.

När en muskelbristning bryter ut kan det handla om att hela muskeln är skadad eller bara enskilda delar. En lokal blödning i och kring den trasiga muskelvävnaden uppstår vid en så kallad muskelbristning.

Källa: Wikipedia

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om