Larsson hattrickhjälte för Hammarby

Hammarby inledde svenska cupens gruppspel med att tvåla till Kif Örebro med 3–0. Och Emilia Larsson inledde med att göra tre mål på 20 minuter.

Emilia Larsson (till vänster) gjorde tre mål för Hammarby. Arkivbild.

Fotboll2021-03-13 18:57

Den damallsvenska nykomlingen lyckades inte göra något mål efter en halvleks spel. Det lyckades inte Kif Örebro – sjua i damallsvenskan i fjol – med heller.

Men tidigt i andra halvlek lossnade det för Hammarby – och framför allt Emilia Larsson. 22-åringen gjorde 1–0 efter 51 minuters spel och 20 minuter senare hade hon fastställt både slutresultatet och ett hattrick.

Totalt spelades sex matcher i svenska cupen under lördagen. Djurgårdens nyförvärv Hayley Dowd gjorde matchens första mål när Stockholmslaget tog en övertygande 4–0-seger hemma mot Uppsala.

Lika målglatt var det inte hos damallsvenska topplaget Häcken. Men likväl besegrades Växjö med 1–0 tack vare ett mål av nyförvärvet Johanna Rytting Kaneryd – som debuterade för svenska landslaget i slutet av februari.

– Vi kan så mycket mer, men det här var en riktig krigarinsats, säger Rytting Kaneryd till Göteborgs-Posten.