Larsson om straffen: "Sinnessjukt att man tar den"

Isaac Kiese Thelin var kylig från straffpunkten och sköt SM-guldet till Malmö FF. Johan Larsson riktade sedan kritik mot domaren Glenn Nyberg. –Det är sinnessjukt att man tar den, säger Elfsborgsbacken efter 0–1-förlusten.

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson deppar efter förlusten. Bredvid står Lennart Johanssons pokal, som snart ska delas ut till Malmö FF.

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson deppar efter förlusten. Bredvid står Lennart Johanssons pokal, som snart ska delas ut till Malmö FF.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2023-11-12 19:12

Domaren Glenn Nyberg var säker på sin sak. Han blåste i visselpipan och pekade på straffpunkten efter situationen mellan Elfsborgs Ibrahim Buhari och Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin.

MFF-stjärnan satte bollen i nät – och såg till att Elfsborg förlorade greppet om SM-titeln och sedan fick åka hem tomhänta till Borås.

– Det känns som att en bra säsong går i papperskorgen på en straffsituation... Tråkigt att det avgörs på det viset. Det hade varit skönare att få stryk med 0–5, säger Elfsborgs Johan Larsson till Discovery+.

"Får leva med det"

31-åringen hade själv inte sett straffen på video men reagerade då han fick höra om att den tidigare stordomaren Jonas Eriksson kallat situationen för 50/50 i Discovery+-studion.

– Då är det sinnessjukt att man tar den i en sådan här match. Matchen ska inte avgöras på det viset. Det är inte roligt. Nu tar han ett beslut, verkar stensäker på det och vi får leva med det, säger han.

Efteråt satt Johan Larsson länge på golvet innanför spelargången på arenan. På ett bord bredvid stod SM-pokalen som han inte fick lyfta den här dagen.

Några minuter senare, i intervjuzonen hos de skrivande journalisterna, är Elfsborgskaptenen fortfarande upprörd, men svarar mer dämpat.

– Tråkigt att en match av den här digniteten avgörs på en straff som inte är så klar att alla kan se den med blotta ögat. Då blir det ju tungt såklart, säger han.

– Men jag vill inte vara den typen av spelare eller person som kommer med ursäkter för att man inte vinner.

Upprörda känslor

Flera Elfsborgsspelare försökte efter matchen ta sig in till Glenn Nyberg och hans domarteam för att diskutera saken, men stoppades. I stället fick dock Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson chansen att prata med domaren.

Det var dock en lugn diskussion enligt Andreasson, som helst slipper prata om domarinsatserna annars.

– Man ser det varje vecka att tränare är på fjärdedomaren för varenda inkast, varenda incident. Vi är inte den klubben, säger han.

– I dag ställs det på sin spets. Men jag tyckte att vi hanterade det bra, med respekt.

Stefan Andreasson vill dock inte gå in på vilka förklaringar han fick under sitt samtal med domaren.

– Han tycker väl att det är straff, sedan om det är rätt eller fel kan ju han fundera på, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!