Lätt avgjorde derbyt

Johan Runesons två mål och ett assist räckte inte till poäng. Istället satte Christoffer Lätt sitt andra - och FC Vimmerbys fjärde - i 90:e minuten fram till en 4-3-seger mot Gullringen United. - Ärligt talat hade oavgjort varit mest rättvist, säger Vimmerbyledaren Michael Milton.

Fotboll2009-05-07 06:34

I inledningen av det heta derbyt mellan Gullringen United och FC Vimmerby handlade det mesta om hemmalagets Johan Runeson. Eller vad sägs om två mål på knappt tio minuter?
Publiken hade knappt hunnit sätta sig innan han satte ettan - och som om det inte var nog prickade han kort därefter in 2-0 på frispark.
Ett skott från långt håll som FC Vimmerbys målvakt Joachim Johansson borde ha tagit.

Gullringen inledde bäst
Vimmerby replikerade snabbt genom kaptenen Oskar Nilsson som satte en frispark via muren.
Efter målexplosionen i inledningen mattades anfallsspelet av något och kampen flyttades ner på mittfältet. Där imponerade framförallt unge Daniel Gustavsson i Gullringen med ett resolut närkampsspel.