Ledning och en man mer halvtimmen kvar – då kom det stora raset

Djursdala SK såg ut att gå mot tre ytterst viktiga poäng hemma mot topplaget Fågelfors. Trots ledning med 1–0 och en man mer sista halvtimmen blev det förlust med 3–1. "Vi hade många chanser att döda matchen tidigare och blir hårt straffade för att vi inte kan göra mål", sa Djursdalas tränare David Henriksson.

Ludvig Lundqvist gjorde 1-0 för Djursdala SK mot Fågelfors.

Ludvig Lundqvist gjorde 1-0 för Djursdala SK mot Fågelfors.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-20 20:52

Fågelfors hade bara tappat fyra poäng på tio matcher innan torsdagens match på Dalavallen. Djursdala å sin sida såg chansen att plocka ett par viktiga pinnar och skaffa sig lite luft till bottenstriden.

Trots att det var toppen mot mitten på pappret var det Djursdala som hade övertaget i första halvlek. Dryga halvtimmen in i matchen var det också DSK som spräckte nollan. Ludvig Lundqvist gjorde 1–0 och gav hemmalaget övertaget inför andra halvlek.

Där drog Fågelfors Albin Robertsson på sig ett rött kort efter en kvart och gav Djursdala ett guldläge att ta hand om segern.

– Sedan har vi lägen att avgöra, men istället fick de ett omställningsläge fem minuter från slutet som slutade med straff och 1–1.

Inte nog med det. Gästerna vände dessutom med en man mindre och vann till slut med 3–1.

– Det är väldigt tungt att förlora en match som vi kontrollerar i 80-85 minuter. Vi måste rannsaka oss själva och se till att tillvara på chanserna framöver, sa Henriksson som framhöll hela laget och gav plus till Anton Palmér och Max Karlsson.  

Segern betydde att Fågelfors tog över serieledningen. DSK är kvar som sexa, men har bara tre poäng upp på Hultsfred som ligger under kvalstrecket. Redan på måndag väntar en ny match för Djursdala som tar sig an Stjärnan på bortaplan.

undefined
Jakob Karlsson gjorde sin sista match för Djursdala SK.
undefined
Anton Palmér, Djursdala SK
undefined
Albin Isaksson, Djursdala SK
undefined
Djursdala SK
undefined
Linus Palmér Hård, Djursdala SK
undefined
Simon Henriksson, Djursdala SK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!