Leipzig kräver 250 miljoner för succétränaren

Det är rörigt i RB Leipzig. Tränaren Julian Nagelsmann vill bryta sitt kontrakt och placeras i Bayern München och sportchefen Markus Krösche slutar.

Leipzigs tränare Julian Nagelsmann vill lämna för att ta över i Bayern München. Arkivbild.

Leipzigs tränare Julian Nagelsmann vill lämna för att ta över i Bayern München. Arkivbild.

Foto: Jan Woitas/AP/TT

Fotboll2021-04-26 16:24

På planerna har klubben under säsongen varit hack i häl på Bayern München, ligger tvåa med tre omgångar kvar och har i praktiken säkrat en plats i Champions League.

Men framgången tycks ha ett pris.

Hansi Flick kliver av som tränaren i Bayern och ersättaren har ringats in: Julian Nagelsmann, 33-åringen som ses som en av fotbollsvärldens skickligaste unga tränare.

Kruxet för både Nagelsmann och Bayern? Nagelsmann står under kontrakt.

Kräver 250 miljoner

Enligt ansedda tyska fotbollsmagasinet Kicker kräver Leipzig drygt 250 miljoner kronor för att släppa tränaren som förra säsongen tog klubben till semifinal i Champions League och i år till andraplatsen i Bundesliga.

Nagelsmanns önskan att få lämna är inte den enda aktuella personalfrågan. På måndagen gick Leipzig ut med att sportchefen Markus Krösche formellt slutar efter säsongen efter en, som det heter, ömsesidig överenskommelse.

Han kommer dock inte att jobba mer i klubben.

Krösche och klubbledningen ska ha olika syn på vart RB Leipzig är på väg. Hans kontrakt gick ursprungligen inte ut förrän efter säsongen 2021/2022.

Hur blir det för Forsberg?

Landslagsmittfältaren Emil Forsbergs framtid i Leipzig är också osäker. Han har ytterligare en säsong kvar på sitt kontrakt, men har sagt att han inte vill gå in i nästa spelår utan en förlängning.

I samband med VM-kvalen mot Georgien och Kosovo i mars sade Forsberg:

– Jag vet inte om jag är förvånad men jag har varit tydlig med att jag inte kommer gå in i ett sista kontraktsår utan att ha förlängt. Det är för stor risk och att gå in i ett sista år och inte veta någonting, det vill jag inte göra. Då får vi i så fall hitta en lösning i sommar.

Forsberg, 29, uppges ha en lön på 40 miljoner kronor om året i Leipzig. Han har en stark säsong bakom sig och ses som en nyckelspelare i Janne Anderssons landslag.

Forsberg har under senare år placerats i en rad klubbar i England, Spanien och Italien. Den här säsongen har han stått för sju mål på 26 ligamatcher.

Emil Forsberg slog in en straff mot Bielefeld i helgens ligamatch. Hans sjunde ligamål för säsongen.
Emil Forsberg slog in en straff mot Bielefeld i helgens ligamatch. Hans sjunde ligamål för säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!