Lennartsson sparkas av Helsingborg

Det har varit en svag start på säsongen för Helsingborg. Nu sparkar den allsvenska klubben tränaren Jörgen Lennartsson.

Jörgen Lennartsson är inte längre tränare i Helsingborg. Arkivbild.

Jörgen Lennartsson är inte längre tränare i Helsingborg. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2022-05-22 16:35

Näst sist i tabellen, fem poäng på tio matcher och inte en seger den senaste månaden. Det har varit allt annat än en dans på rosor för Helsingborg i klubbens återkomst till fotbollsallsvenskan. Senast i lördags förlorade HIF med 1–4 hemma mot IFK Värnamo.

Nu går man man skilda vägar med huvudtränaren Jörgen Lennartsson i ett försök att få rätsida på säsongen.

Accepterar beslutet

"Tyvärr har vi inte lyckats ta de poäng som vi önskat i inledningen av serien. Det normala i dagens fotbollsvärld är att den ansvarige tränaren byts ut. HIF har nu valt denna lösning och med tanke på vår tabellsituation har jag förståelse för beslutet och accepterar det", säger Lennartsson i ett pressmeddelande.

Laget kommer framöver att ledas av Mattias Lindström, Álvaro Santos och Sven Andersson. Santos och Lindström kommer att dela på huvudansvaret den kommande veckan och i matchen mot AIK, efter det kommer man att ha en dialog om framtiden.

"Inte nivån någon önskat"

Lennartsson tog över Helsingborg efter degraderingen från allsvenskan 2020. Säsongen därpå förde han laget tillbaka till svensk fotbolls högsta serie.

"Resultaten har inte varit på den nivå som någon av oss önskat eller hoppats på men det är 20 omgångar kvar och gott om tid att kunna vända skutan. Jörgen har varit en viktig pusselbit under en tid då vi byggt om den sportsliga organisationen och kommer alltid bli ihågkommen för uppflyttningen till allsvenskan efter kvalsegern mot Halmstads BK", säger sportchef Andreas Granqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!