Rimforsa i jakt på serieledning: "Vi har kvalité"

Höstpremiären börjar närma sig. Då gäller det att Rimforsa fortsätter som de har gjort innan. Framför allt – om man ska rå på serieledaren Hjulsbro IK. Försöker Rimforsa rusta upp truppen då? Nej! Det kan ändå vara något på ingång...

Mats Andersson har sett till att laget är redo inför höstpremiären mot IFK Motala.

Mats Andersson har sett till att laget är redo inför höstpremiären mot IFK Motala.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-03 16:30

Det börjar närma sig så smått. Fotbollen rullar igång igen. Vi pejlade läget med Rimforsas herrlag och tränaren Mats Andersson inför återstarten mot IFK Motala nästa helg. Om det har hänt något i truppen? Om någon spelare har lämnat eller tillkommit? 

Jo..., i Rimforsa så är det inget fokus på att värva nytt. Istället så vill man fortsätta att bygga på lag-gemenskapen man redan har.

– Vi har ett lag som har lyckats bra den här säsongen, jag ser ingen anledning till varför vi ska leta efter nya spelare när vi redan har en bra kvalité i truppen.

Han tillägger:

– Ändå om vi aktivt inte söker någon spelare så kan det förstås dyka upp något, säger Mats och tillägger att det faktiskt kan bli aktuellt med ett tillskott i truppen. 

Vem då?

– Det är inget jag vill gå in på. Spelaren väntar just nu på besked från sin klubb men det är allt jag kan säga.

Kanske kan det vara sista pusselbiten för Rimforsa, som inför höstsäsongen är tvåa och ligger fem poäng bakom serieledaren Hjulsbro.

En pusselbit som kanske ändå inte är ett måste för Rimforsa som har trummat på bra under våren.

Laget har 26 poäng och har gjort 43 mål på 13 matcher. Det gör Rimforsa till seriens näst mest målfarliga lag.

Daniel Rambin är spelaren som har varit mest involverad i lagets offensiv. Med sina 14 fullträffar är han seriens och traktens främsta målskytt. Noel Jackeltoft är inte långt efter med tio fullträffar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!