Lewandowski mållös förlorare i återkomsten

Robert Lewandowskis återkomst i München slutade i en mållös förlust. Bayern besegrade Barcelona med 2–0 efter två snabba mål inom loppet av fyra minuter och förlängde sin gruppspelssvit i Champions League till 30 raka matcher utan förlust.

Robert Lewandowski spelade åtta säsonger i Bayern München innan han i somras lämnade för spel i Barcelona.

Fotboll2022-09-13 22:59

Polska anfallsesset och målmaskinen Robert Lewandowski lämnade i somras tyska storlaget FC Bayern München för spel i spanska giganten FC Barcelona.

På tisdagen var 34--åringen tillbaka på Allianz Arena som var hans hemmaplan i åtta år. Återkomsten blev en mållös förlusthistoria för både Lewandowski och hans "Barça".

Efter en mållös första halvlek gjorde Lucas Hernández 1–0 för hemmalaget i den 50:e minuten och Leroy Sané ökade på till 2–0 knappt fyra minuter senare.

Bayerns seger i stormötet var lagets 30:e raka Champions League-gruppspelsmatch utan förlust. Den innebar också att laget toppar grupp C som enda lag på maximala 6 poäng efter två matcher.

På Anfield var Storbritanniens nyligen avlidna drottning Elizabeth II i fokus före avspark mellan Liverpool och Ajax. En tyst minut hölls för regenten som i torsdags dog vid en ålder av 96 år varav 70 år på tronen.

Båda lagens spelare och domarteamet bar sorgband i matchen som slutade 2–1 efter mål från hemmalagets Mohamed Salah och Joël Matip samt bortalagets Mohammed Kudus.

Liverpool, som åkte på en 1–4-utklassning borta mot Serie A-laget Napoli förra veckan, tog därmed sin första seger i den här säsongens CL-gruppspel. Napoli gästar skotska Rangers i samma grupp, A, på onsdagen.