Lewandowski syndabock – missade straff: "Synd"

Robert Lewandowski, 34, hade chansen att bli hjälte. Men anfallaren brände straffen. Polen spelade 0–0 mot Mexiko i fotbolls-VM.

Robert Lewandowski får vänta på sitt första VM-mål.

Fotboll2022-11-22 19:00

Det var en stundtals chansfattig men intensiv match som utspelades mellan Mexiko och Polen i fotbolls-VM. Båda lagen kom till ett par halvchanser men första halvleken slutade mållöst.

I den andra halvleken skruvades tempot upp en aning och efter dryga timmen spelad drogs Robert Lewandowski ner i straffområdet. Efter en kortare VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten.

Fram klev Lewandowski – och missade. Barcelonas stjärnanfallare, som aldrig tidigare gjort mål i VM, stod för en svag straff som räddades av den rutinerade målvakten Guillermo Ochoa, 37.

Resten av matchen präglades av hårda närkamper och stor vilja, men 0–0 stod sig och blev även slutresultatet.

– I går tränade han på straffar och missade ingen. Andra storspelare missar också ibland. Det är synd. Jag vet hur mycket han vill göra mål i VM, så jag sympatiserar med honom. Låt oss hoppas att han får ny chans, säger Polens förbundskapten Czesław Michniewicz på presskonferensen efter matchen.

Polen möter härnäst Saudiarabien på lördag. Mexiko ställs mot Argentina samma dag.