Lind hjälte i HFK:s derbykross

Innan derbyt hade Virserum snittat ett insläppt per match. I derbyt blev det fem. Stefan Lind blev stor matchvinnare med sina tre mål i 5-1-krossen. - Jag trodde inte att jag skulle få uppleva det här igen, sa den rutinerade anfallaren.

Stefan Lind dominerade stort i derbyt och gjorde tre av målen när HFK besegrade VSGF/JAIK med 5-1. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2012-08-24 22:03

Stefan Lind och Morgan Pihl är inte direkt division fyras konditionsstarkaste anfallspar. Men vad gör det när man har tekniken, spelförståelsen och effektiviteten?
- Det borde inte funka så bra för vi är ganska lika som spelare, men vi har spelat ihop mycket och vet hur den andre tänker.
Mot seriens bästa försvar visade Stefan Lind upp hela sitt register. Han skarvade, lade tunnlar, testade avslut från långt håll, löpte rätt och hittade fina framspelningar. Och mer? Ja, tre mål och en assist.
Matchens gigant var bara förnamnet.
- Riktigt roligt. Jag trodde inte att jag skulle få uppleva det här igen. Kul att lyckas i ett derby och jag har alltid haft svårt för Virserum tidigare. Kroppen gör att man är ojämn nuförtiden, men med boll har det känts bra hela hösten.

Slarv av Olsson
HFK inledde bäst, och borde nog ha fått en straff i den femte minuten. Mikael Larssons inlägg tog en bortaförsvarares arm. Istället blev det hörna, och det gick lika bra det. Morgan Pihl nådde högst och nickade in 1-0.
Det dröjde en kvart innan VSGF började hota i djupled och då fick Hultsfred problem. Långa stunder under första halvlek såg hemmalaget slitet ut. Ett fysiskt starkare Virserum löpte mer och löpte ifrån, och skicklige vänsterspringaren Olof Arvidsson hade två farliga avslut.
Istället fick man kvitteringen till skänks. Mats Andersson lyfte in en frispark, och en annars mycket duktig Kenneth Olsson misstog bollen för en tvål. 1-1.

Psykologiskt mål
Men det var ändå hemmalaget, där Mikael Larsson blev avvinkad i en ny straffsituation, som gick till pausvila i ledning. Från ingenstans rann Stefan Lind igenom och får Lind ett friläge sitter bollen.
- Han stod lite snett så hela bortre var öppet.
Det var bara början på Linds show. Fyra minuter in på andra snappade han upp ett inkast och bredsidade in 3-1. Tio minuter efter det drog han på en volley under Christoffer Mikkonen.
Ridå, Virserum.
- Vi bjuder på fem mål. Fruktansvärt försvarsspel. Vi orkade inte mobilisera kraft i andra och det är tråkigt att vi inte kan stå emot bättre i ett derby, sa Jaldefeldt vars lag har haft en del sjukdomar i veckan.