Lind om publiken: "Går att hitta lösningar"

Svenska fotbollsläktare ekar fortfarande tomma. Idrottsminister Amanda Lind (MP) är hoppfull att publiken snart ska kunna återvända. –Det är uppenbart när man tittar sig runt här att det skulle gå att hitta lösningar där man tar in publik under coronasäkrade former, säger hon till Dplay.

kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP). Arkivbild.

kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP). Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2020-08-14 18:15

Debatten om när publik kan släppas in på arenorna igen tilltar. Svenska fotbollförbundet har tidigare haft ett möte med kultur- och idrottsministern där man presenterat sin idé om hur en sådan öppning skulle kunna ske på ett smittsäkert sätt.

– Jag har pratat med fotbollen om hur man kan växla upp och ta in publik och min bedömning är att man absolut har en sådan beredskap, säger Lind i en intervju med Dplay på Tele2 arena i Stockholm.

Besked om när, och i så fall hur många som får gå på olika evenemang, väntas komma inom de närmaste veckorna.

– Jag förstår att det uppfattas som märkligt och orättvist när vissa verksamheter regleras så hårt via lag och vissa som har rekommendationer har möjlighet att öppna upp. Det är också ett av skälen till att vi i regeringen nu intensivt jobbar med att se till vad vi kan göra för att ge fler verksamheter bättre förutsättningar framåt, säger Amanda Lind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!