Linda klar för allsvenskt spel

Vimmerby IF har fostrat många duktiga damspelare genom åren. En av de allra bästa är Linda Bengtsson. I dagarna blev det klart att hon lämnar Linköping/Kenty för spel i allsvenska Hammarby IF. - Jättespännande, men samtidigt lite skrämmande. Jag tyckte Linköping var en stor stad när jag flyttade dit. Vad är inte då Stockholm...

Fotboll2010-01-26 07:42

21-åriga Linda Bengtsson kom fram som en stor talang i Vimmerby IF. Hon valde att flytta till Växjö och spel i Östers IF i samband med gymnasiestudier. Där var hon ordinarie i division ett-laget innan hon förra året flyttade till Linköping för att spela i Kenty i ettan.Året där blev inte som hon tänkt sig:
- Det gick inget vidare. Jag opererade ju korsbandet i mitt höger knä innan och det blev inte riktigt som jag hoppats på. Jag kom inte upp i den nivå jag vet jag kan hålla.

Som en dröm...
Att satsa vidare i Kenty och eventuellt försöka ta plats hos svenska mästarna Linköpings FC var inte aktuellt:
- Nej, de har värvat en del backar och behållit de flesta.
Nu styr hon alltså kosan norrut, mot vår kungliga huvudstad.
- Jag fick chansen att komma och provträna med Hammarby och var däruppe förra veckan. Tydligen gillade de vad de såg och nu är det bestämt att ska spela för dem.
Hon tycker det är något av en dröm:
- Det är det här jag vill göra som idrottskvinna. Att satsa stenhårt på fotbollen. Jag kommer verkligen göra allt jag kan. Sen kommer det förstås att bli jättetufft att ta plats i A-laget. Konkurrensen är hård. Lyckas jag inte får jag spela i deras samarbetsklubb Rågsved i ettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!