Linda sugen på LFC

Vimmerbytjejen Linda Bengtsson har spelat i Östers IF i tre år. Nu är hon sugen på att ta nästa steg i karriären: - I höstas fick jag chansen att träna med Linköpings FC och det vore hur kul som helst att få spela i allsvenskan någon gång.

Linda Bengtsson är sugen på att spela i Linköping.

Linda Bengtsson är sugen på att spela i Linköping.

Foto:

Fotboll2008-02-08 07:18

Kosovare Asllani och Maria Lindström är redan där. Frågan är om Linda Bengtsson blir nästa tjej från Vimmerby IF att representera LFC i allsvenskan.
- De sa att de var väldigt nöjda med mig efter den där träningen i höstas, men sa också att de redan har en bra trupp. Men jag vill vara med däruppe, på den högsta nivån, säger Linda Bengtsson strax innan hon ska iväg på ett av veckans fem träningspass i Växjö.

Kan tänka sig Kenty
Den landslagsmeriterade VIF-tjejen (två flicklandskamper) ser en framtid i Linköping.
- Jag vill gärna flytta dit. Jag sökte till sjukgymnastutbildningen, men tyvärr kom jag inte in på den. Det är möjligt att jag försöker igen, annars får jag söka ett jobb - om jag nu flyttar.
Linda Bengtsson kan mycket väl tänka sig att spela för division två-klubben Kenty, farmarlag till Linköpings FC och seriekonkurrent till Vimmerby, i ett första skede:
- Sara Stridh ska ju spela där i år, dessutom ska en kompis från Värnamo också dit. Tydligen satsar de på att vinna tvåan och gå upp i ettan nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!