Lindahl återvänder till Degerfors

Transferfönstret i Sverige stänger vid midnatt och under onsdagen har flera allsvenska värvningar presenterats. Bland annat har Degerfors hämtat in ett välbekant ansikte i Axel Lindahl.

Axel Lindahl under en match med Bodø/Glimt. Arkivbild.

Axel Lindahl under en match med Bodø/Glimt. Arkivbild.

Foto: Trond Reidar Teigen/NTB/TT

Fotboll2021-08-11 19:43

Den 26-årige ytterbacken lämnade laget i vintras för norska Bodø/Glimt men lånas nu tillbaka till Degerfors för resten av säsongen.

"Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Jag är väl bekant med Degerfors sedan tidigare och vet vad som väntar. Jag ser fram emot att kunna bidra till att klubben tar nya poäng och klarar kontraktet", säger Lindahl till klubbens hemsida.

Lindahl ska vara spelklar redan till söndagens match mot Häcken – ett lag som också har förstärkt med en ytterback. 19-årige Kristoffer Lund har värvats in från Esbjerg. Dansken har skrivit på ett kontrakt på 3,5 år.

"Jag är glad och stolt över att ha skrivit på för BK Häcken", säger han i ett pressmeddelande.

Även IFK Göteborg stärker upp backlinjen. Klubben har gjort klart med den brasilianske mittbacken Bernardo Vilar. 23-åringen ansluter från superettan och IFK Värnamo och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2024.

"Han har haft en stigande utvecklingskurva det senaste året och har lockat till sig mångas ögon. Det är glädjande att vi knyter honom till oss i konkurrens med andra klubbar", säger Göteborgs sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!