Lindahl har knäproblem – kan missa VM-kval

Fotbollsdamerna kan få klara sig utan Hedvig Lindahl i fredagens VM-kvalpremiär mot Slovakien. Sveriges förstamålvakt har ett överansträngt knä och hennes medverkan är osäker. –Vi får se om det ger med sig, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Hedvig Lindahl tränade inte alls på måndagen på grund av knät.

Hedvig Lindahl tränade inte alls på måndagen på grund av knät.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-09-14 12:23

Det är ett knä som har trilskats förr. Och efter söndagens 2–0-seger i det spanska huvudstadsderbyt mot Real Madrid svullnade det upp såpass att Atlético Madrids Hedvig Lindahl tvingades stå över måndagens landslagsträning i Bratislava helt.

På tisdagen höll sig 38-åringen på en träningscykel i gymmet för att få i gång cirkulationen i knäet.

Fredagens VM-premiär mot Slovakien i Senec är fortsatt ett frågetecken.

– Ser det ut som det gjorde i går (måndag), då varken tränar man eller spelar match. Men det var ju dagen efter match, så det säger ingenting om hur det ser ut på fredag, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Förutom att öka cirkulationen behandlas skadan med tryck, för att svullnaden ska lägga sig. Det återstår att se om tiden räcker till för att få Lindahl spelklar.

– Det måste lägga sig. Hon har ju varit med i många år nu, så det kan räcka att det bara blir lite irritation, det ser inte perfekt ut i knäna längre.

Om inte Lindahl kan stå ersätter troligen Häckens Jennifer Falk mellan stolparna. Även Chelseas Zecira Musovic finns att tillgå för förbundskapten Peter Gerhardsson.

Efter fredagens match mot Slovakien fortsätter VM-kvalet med hemmamatch mot Georgien i Göteborg nästa tisdag.

Rättad version: I en tidigare version angavs fel motståndare och resultat för Atlético Madrid i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!