Lindahl i möte efter derbykritiken

Djurgårdens nye målvaktsstjärna Hedvig Lindahl, hyllade Hammarbys publikengagemang inför helgens Stockholmsderby i damallsvenskan. Nu har ledningen hållit möte med Lindahl, bekräftar sportchefen Jean Balawo. –Någonstans vill vi att hon ska prestera bra, säger han.

Hedvig Lindahl kallades in på möte med Djurgårdens ledning. Arkivbild.

Hedvig Lindahl kallades in på möte med Djurgårdens ledning. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2022-08-24 12:17

Nästan 9 000 personer hittade till Tele2 arena i söndags där Hammarby slog Djurgården med 3–0. Inför matchen hade Hedvig Lindahl gjort en poäng av att lyfta "Bajens" publikrekrytering.

"Hammarby är just nu bäst på att rekrytera publik i damallsvenskan och jag hoppas givetvis att fler klubbar vill ta upp kampen och bli lika bra, om inte bättre", skrev hon på Twitter.

Inlägget sågs inte med blida ögon från vare sig supporter- eller föreningshåll och efteråt kritiserades 39-åringen av Djurgårdens sportchef Jean Balawo i Expressen.

Nu berättar Balawo att DIF-ledningen haft ett möte med Lindahl.

– Vi suttit ner och haft ett informationsmöte. Om hur Djurgården är som förening och hur vi kan stötta Hedvig bättre. Det är snarare det vi haft, det har inte varit något uppsträckningssamtal, utan hur vi kan stötta våra spelare, säger han till Sportbladet.

Balawo får frågan för hur han ser på risken för ett möjligt supporterdrev skapas mot EM-målvakten, som petats från landslagstruppen till VM-kvalet mot Finland den 6 september.

– Jag vet inte vad jag ska svara där… någonstans vill vi att hon ska prestera bra, Hedvig. Det här är ändå Sveriges bästa målvakt, enligt oss Djurgårdsledare. Så vi hoppas kunna arbeta framåt.

På söndag ställs Djurgården mot Eskilstuna på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!