Lindahl självkritisk: "Så jävla pinsamt"

Tre dagar har passerat sedan 0–4 mot England i EM-semifinalen. Tre dagar som varit tunga för målvakten Hedvig Lindahl. "Stolt över att jag gjorde mitt bästa i turneringen. Samtidigt som jag skäms", skriver 39-åringen på Instagram.

Hedvig Lindahl deppar under EM-semifinalen mot England.

Hedvig Lindahl deppar under EM-semifinalen mot England.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2022-07-29 11:13

Finalen på Wembley uteblev, i stället tog Sveriges drömmar om EM-guld slut i semifinalen mot England på Bramall Lane i Sheffield.

0–1 i halvtid blev till slut 0–4.

Med några dagars distans delar nu den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl med sig av sina tankar kring mästerskapet.

"Vaknar mitt på natten. Har svårt att sova. Skam. Känner igen känslan. Samma känsla som jag varit orolig att känna i samband med laguttagningar där jag satsat allt. Att inte bli vald, att bli ensam kvar med skammen över att inte vara bra nog. Att släppa in en tunnel och en lobb på världsscenen får samma skamkänsla att skölja över mig. Så förnedrande. Så jävla pinsamt", skriver hon i ett långt inlägg på Instagram.

"Tyvärr räckte det inte"

"Samtidigt, blandade känslor. Stolt över det jag personligen har kämpat och slitit med för att vara här. Stolt över att jag gjorde mitt bästa i turneringen. Samtidigt som jag skäms. Jag är stolt över mig själv för jag vet att jag gjorde allt jag kunde. Tyvärr räckte det inte och nu är det troligen dags att låta någon annan få chansen".

Efter förlusten mot England sade Lindahl att hon kan ha gjort sin sista landskamp.

– I dag spelade jag som att det var min sista match och jag hade hoppats på en till. Men jag räknar inte med några fler matcher, sade hon då.

Hyllar svenska fansen

Trots uteblivet EM-guld passar Lindahl på att tacka de svenska supportrarna.

"Den här gången skrev vi inte historia på plan, utan det var det ni på läktaren som gjorde", skriver hon.

Om en dryg vecka, 8 augusti, ansluter målvaktsveteranen till sin nya klubb: Djurgården. Avtalet med Stockholmsklubben gäller till och med 2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!