Lindahls mardröm efter VM-petningen – tavla direkt

Ingen vidare comeback för Djurgårdsmålvakten Hedvig Lindahl. Mot Linköping släppte veteranen fyra mål – på 40 minuter. Ett av målen var dessutom en jättetavla av 40-åringen.

Hedvig Lindahl tillbaka i Djurgården. Arkivbild.

Fotboll2023-06-16 18:13

Lindahl har missat stora delar av säsongen efter att ha drabbats av en knäskada i april. Men under fredagskvällen var hon tillbaka mellan stolparna när formstarka Linköping, med tre raka segrar, gästade Grimsta IP.

– Det känns kul. När skadan skedde så trodde jag inte att det skulle bli något mer spel i år. Nu har vi ganska många omgångar kvar innan sommaruppehållet så det är över förväntan, sade Lindahl inför matchen i Viaplay.

Men någon lyckad comeback blev det inte för den 40-åriga målvaktslegendaren. På 40 minuter hade Lindahl släppt in fyra mål, 2–0-målet var dessutom en jättetavla.

Djurgårdens målvakt rusade ut för att rensa bollen men missbedömde situationen helt. Cornelia Kapocs uppfattade situationen snyggt, snodde åt sig bollen och sköt in den i öppet mål.

Linköping, som är tabelltrea, vann matchen med 4–1. Djurgården är på en niondeplats.

Hedvig Lindahl blev i veckan petad när förbundskapten Peter Gerhardsson tog ut VM-truppen i Nya Zeeland och Australien.

I en intervju med TT sade Lindahl att landslagskarriären är i princip över.

– Det får man väl säga, 99 procent tyder ju på det. Och det känns okej.