Jumbon väntar Gullringen: "Vi får inte underskatta dem"

Gullringens tränare Ola Lindblom har tre poäng i sikte. Efter två viktiga segrar i bagaget så finns det inte mycket som kan stoppa gulsvart, när bottenlaget Ölmstad gästar. "Alla lag i den är serien är bra, det gäller att vi inte underskattar vårat motstånd och vinner matchen", säger han.

Ola Lindblom ser fram emot mötet med Ölmstad.

Ola Lindblom ser fram emot mötet med Ölmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-30 18:00

Ja, även i den senaste matchen blev det en positiv utdelning för Gullringens GoIF. Man tog en viktig 2–1-seger borta mot Aneby SK. Tre poäng innebar att man hänger med i toppen och slåss om potentiell uppflyttning.

– Vi visste från start att det skulle bli en jobbig match. Varken planen eller vädret hjälpte oss men till slut så lyckades vi kriga till oss tre poäng, säger Ola Lindblom.

Nu är det dags att byta fokus och sikta in sig på Ölmstad som besöker Gullemon. Ett lag som inte alls har lyckats bra i serien och är just nu klar jumbo.

– Ölmstad är ett lag som vi har goda chanser mot. Dem är starka i närkamperna och trygga med bollen. Vi kommer behöva fokusera mycket på de öppna ytorna samt ett högt matchtempo redan från start.

Hur ser truppen ut inför matchen?

– I nuläget så är alla i laget redo för spel. Martin Höglind är tillbaka efter sin avstängning och Alexander Svartz kommer också vara tillgänglig. 

Vad förväntar du dig utav ditt lag i matchen?

– Jag vill att vi fortsätter på vår positiva trend, ett fint passningsspel där alla ser till att ta sitt ansvar. Vi har haft ett kollektiv som har spelat väldigt bra fotboll under säsongen. 

Fotnot: Sporten live-rapporterar lördagens match från Gullemon, med start klockan 12:50!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!