Lindelöf besviken – och varnad efter matchen

Sveriges lagkapten Victor Nilsson Lindelöf var frustrerad, självkritisk och besviken efter VM-kvalförlusten borta mot Grekland i Aten. –Det känns väldigt surt. Det är inte godkänt. Det känns som om Grekland ville mer än vi, säger han.

Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.

Victor Nilsson Lindelöf. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-09-08 23:23

Manchester United-mittbacken såg nästan uppgiven ut när han gjorde tv-intervjuer direkt efter matchen.

– Jag måste lugna mig annars kommer jag att säga något dumt, sade han till Cmore.

En dusch hade inte direkt hunnit lugna ned honom.

Nilsson Lindelöf hann med att svara på några frågor på presskonferensen innan han var tvungen att ta sig till flygplatsen och det väntade planet hem till England och Manchester.

– Jag pratade om det i går, att det lag som vill mest vinner en sån här match. För oss var den väldigt viktig, men vi var inte aggressiva nog, kom inte upp i press. De fick spelvändningar. Vi kunde gjort det bättre med bollen.

Saknade rörelse

Nilsson Lindelöf tyckte framför allt att Sverige saknade rörelse i 1–2-förlusten.

– Vi kommer hit och spelar ingen bra fotboll. Speciellt i första halvlek: Jättejättedåligt. I andra halvlek försöker vi, men det är inte godkänt.

Precis som förbundskaptenen Janne Andersson var han besviken på den ryske domaren Sergej Karasev, som inte lade till mer tid trots utstuderade grekiska maskningar.

– Jag tyckte det också och försökte prata med domaren. Han kunde inte svara utan gav mig ett gult kort i stället. Dömer man internationella matcher måste man kunna kommunicera på engelska.

Fick gult kort

– Jag frågade honom under matchen men han svarade inte. Jag frågade honom igen efter matchen och då fick jag ett gult kort, säger Nilsson Lindelöf.

I och med förlusten, Sveriges första på fyra kvalmatcher, bjuder Sverige in Spanien, som besegrades med 2–1 på Friends arena för en vecka sedan, i kvalgrupp B.

I en haltande tabell har spanjorerna 13 poäng på 6 spelade matcher och ligger på första plats i gruppen, placeringen som ger en direktplats till fotbolls-VM i Qatar nästa år.

Sverige ligger tvåa, på playoffplatsen, med nio poäng på fyra matcher. Härnäst hemmamöter Blågult Kosovo, den 9 oktober, och Grekland, den 12 oktober.

– Jag längtar till att möta dem hemma i Stockholm, säger Nilsson Lindelöf och understryker att förlusten gör honom väldigt revanschsugen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!