Lindelöf: "Det kändes bra på träningen"

Victor Nilsson Lindelöf har haft ryggproblem den senaste tiden. Nu mår han betydligt bättre. –Ryggen känns okej. Det har känts bra på träningarna, säger han.

Victor Nilsson Lindelöf är bättre i ryggen. Arkivbild.

Victor Nilsson Lindelöf är bättre i ryggen. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2020-11-12 18:00

Fotbollslandslagets mittbacksstjärna har plågats av en ond rygg den senaste tiden, men räknar med att kunna spela mot Kroatien i Nations League på lördag.

En match Sverige måste vinna för att ha chansen att stanna kvar i A-divisionen.

– Jag har haft problem under några veckor. Jag har fått kämpa mig genom matcherna. Några dagars vila har varit bra. Förhoppningsvis ska det inte vara några problem, säger han på dagens presskonferens på Friends arena.

En förklaring till hans ryggproblem kan vara bristen på vila och en intensiv spelperiod från i sommar fram tills nu när säsongerna nästan gick i varandra.

– Det har varit ett konstigt år och en konstig fotbollssäsong. Man fick en kortare semester, men vila lite under lockdownen. Det optimala hade varit att få en längre semester för att kunna prestera på en hög nivå.

– Nu är det som det är, man får gilla läget försöka hålla kroppen frisk och köra på, säger han.

Nilsson Lindelöf, Robin Olsen, Emil Krafth, Filip Helander och Ken Sema stoppades från spel mot Danmark på grund av de brittiska karantänsbestämmelserna.

De anslöt till truppen när landslaget återsamlades i Stockholm på torsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om