Lindelöf i startelvan: "Skönt att vara tillbaka"

En mini-Victor Nilsson Lindelöf är satt till världen och mår bra. Därför var det inget snack när mittbacksklippan valde att återvända till landslaget för den viktiga VM-kvalmatchen mot Grekland. –Det är skönt att vara tillbaka med grabbarna, säger Nilsson Lindelöf, som går in i startelvan.

Victor Nilsson Lindelöf under måndagens landslagsträning.

Victor Nilsson Lindelöf under måndagens landslagsträning.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2021-10-11 13:23

Sveriges fotbollsherrar fick klara sig utan Manchester United-stjärnan mot Kosovo häromdagen. Det gick bra ändå. Medan Victor Nilsson Lindelöf fanns vid hustrun Majas sida i Manchester för födseln av parets andra barn, vann Sverige med klara 3–0.

– Jag såg matchen och tyckte att grabbarna gjorde ett väldigt bra jobb. Det kändes som att de följde matchplanen till punkt och pricka, de gjorde tre mål och höll nollan, säger Nilsson Lindelöf.

Den nyfödde sonen är bara några dagar gammal. Hemma i Manchester får Maja hjälp och sällskap av Victors mamma och Majas mamma är på väg.

– Det känns skönt, säger mittbacken.

Får inte Janne som förnamn

Sonen är ännu utan tilltalsnamn, men det blir inte Janne som förbundskaptenen Andersson föreslår.

– Vi har några alternativ, men tyvärr finns Janne inte med, säger Nilsson Lindelöf.

Det var redan bestämt att Sveriges lagkapten skulle återvända till VM-kvaltruppen om läget tillät.

Därför känns det bra för Nilsson Lindelöf att vara på plats i Stockholm för tisdagens hemmamatch mot Grekland.

– Jag och Janne har haft en diskussion och pratat om det här. Jag sade att när barnet har kommit och om alla mår bra så är jag redo att komma. Nu mår alla bra så då kunde jag lika gärna komma, säger Victor Nilsson Lindelöf.

"Maja var en stjärna"

– Vi åkte in på sjukhuset och Maja var en stjärna där och klarade av allting bra. Det är viktigast att alla mår bra och är friska, och det är de.

Tisdagens motståndare åsamkade Sverige VM-kvalets hittills enda förlust tidigare i höstas. Då, i Aten i september, blev det grekisk seger med 2–1.

– Det är ett duktigt lag. Även om vi inte kom upp i nivå senast så visade de också att det är ett duktigt lag. Men vi vet att vi är ett väldigt starkt lag också, säger Nilsson Lindelöf.

– Och publiken betyder allt, det ger oss så mycket energi. Det är fantastiskt om det kommer mycket fans och stöttar oss.

Personligen drivs lagkapten av en stark revanschlusta efter den deppiga kvällen i Aten.

Svart i blicken

Nilsson Lindelöf var svart i blicken när han klev av planen. Besvikelsen och frustrationen var påtaglig – och tog sig bland annat uttryck i en ordväxling med domaren.

Den slutade som en sådan alltid riskerar att göra. Mittbacken fick ett gult kort framför näsan.

I omklädningsrummet påpekade han för sina lagkamrater vikten av att minnas känslorna efter förlusten, kapsla in dem och plocka fram dem till returen på Friends arena.

Han har inte glömt vad han sade.

– Jag tar med mig känslan efter den matchen in i den här.

Men känslor vinner inga matcher. Ett och annat måste vässas spelmässigt.

– Vi var lite passiva i vårt försvarsspel. De fick styra och ställa, hitta vändningar och vi blev lite utspridda. Vi hade också lite enkla bolltapp och kom inte in i den typ av spel vi vill spela.

– Vi vet vad vi ska korrigera och göra annorlunda, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om