Lindelöf: "Jag är redo för ett nytt EM"

Ryggen har slutat krångla, huvudet känns klart och kroppen pigg. Victor Nilsson Lindelöf känner suget efter ett nytt mästerskap. –Jag är redo för ett nytt EM, säger han.

Victor Nilsson Lindelöf är redo för EM-slutspelet.

Victor Nilsson Lindelöf är redo för EM-slutspelet.

Foto: Erik Simander/TT

Fotboll2021-06-04 17:29

Säsongen i Manchester United hamnar snabbt i facket "okej".

Slutbetyget hade enligt mittbacken Victor Nilsson Lindelöf varit högre om klubbens sista match – Europa League-finalen mot Villarreal i Gdansk – hade resulterat i ett pokallyft.

– Hade vi tagit en titel hade det varit ett bra avslut på säsongen. Det har varit ett tufft år med många matcher, det har ju inte bara varit klubblaget utan man har ju spelat landslagsfotboll också, säger han.

– Det har varit väldigt tufft mentalt och fysiskt.

Tuff belastning

26-åringen spelade 29 Premier League-matcher, sex i Europa League, fem i Champions League, tre i FA-cupen och två i ligacupen. Till matchraden ska dessutom sju landskamper adderas.

På grund av den tuffa belastningen fick Nilsson Lindelöf några extra lediga dagar av förbundskapten Janne Andersson och anslöt till EM-truppen först till den andra delen av förlägret, den som inleddes i onsdags.

En välbehövlig vila som gör att landslagets centrala och allra viktigaste spelare i backlinjen känner sig redo för EM-genrepet mot Armenien på lördagskvällen och ett sug efter EM-matcherna mot Spanien i Sevilla den 14 juni och sedan de två resterande gruppspelsmatcherna i S:t Petersburg; Slovakien den 18 juni och Polen den 23 juni.

– När man har täta matcher och inte så mycket ledigt är det viktigt att vila huvudet och släppa fotbollen för ett tag, säger Nilsson Lindelöf för att sedan slå fast:

– Kroppen och huvudet känns bra, och jag är redo för ett till EM.

Ett extra stort Blågult plus: hans tidigare ryggproblem är borta.

– Det känns bra. Jag har inte haft problem med ryggen senaste tiden och det är väldigt skönt. Jag har jobbat hårt med det under säsongen och fortsätter att köra förebyggande övningar så att jag inte får problem igen, säger han.

"Duktiga mittbackar"

Nu är bara frågan: vem får han bilda mittlås med under EM?

Andreas Granqvist är långt ner på listan men sedan står det mellan Filip Helander, Pontus Jansson eller Marcus Danielson.

Den sistnämnde får chansen mot Armenien.

Hur det blir mot Spanien är något som Janne Andersson ska komma fram till genom att analysera matcherna och träningarna.

Nilsson Lindelöf bryr sig dock inte nämnvärt om förbundskaptenens val.

– Det är väldigt duktiga mittbackar vi har här och alla vet hur vi ska spela fotboll. För mig spelar det ingen roll. Vem det än blir som spelar så kommer de att göra ett bra jobb, säger han.

Han har spelat med alla tidigare men med Danielson har han en längre relation. Säsongerna 2009–2011 spelade de tillsammans i Västerås SK.

En tid som gör att de känner varandra både på och utanför planen.

– Jag känner honom väldigt bra och vet vilken typ av spelare han är. Jag känner igen sättet som han spelar fotboll på från VSK-tiden men han är en mycket bättre spelare nu, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!