Lindelöf: "Ska inte få hända på den här nivån"

Victor Nilsson Lindelöf var kritisk till Sveriges eget försvarsspel i samband med de tre insläppta målen i EM-kvalpremiären mot Belgien. –Det ska inte få hända på den här nivån, säger lagkaptenen till Viaplay.

Victor Nilsson Lindelöf, tvåa i gult från vänster, hade stora problem med Belgiens anfallsstjärna Romelu Lukaku, mitten.

Victor Nilsson Lindelöf, tvåa i gult från vänster, hade stora problem med Belgiens anfallsstjärna Romelu Lukaku, mitten.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2023-03-24 23:19

Sverige fick en mardrömsstart på kvalet till fotbolls-EM i Tyskland sommaren 2024: 0–3 hemma mot Belgien efter att Inters anfallsstjärna Romelu Lukaku gjort tre mål.

Efter storförlusten inför ett fullsatt Friends arena i Solna var Victor Nilsson Lindelöf kritisk till Sveriges försvarsspel.

– Man får in tre ganska enkla mål som man inte ska släppa till. Det är klart att det är surt. Vi släppte in tre mål, det är inte okej. Det ska inte få hända på den här nivån, säger den 28-årige Manchester United-mittbacken till Viaplay.

Lagkaptenen spelade hela matchen tillsammans med Hjalmar Ekdal, Ludwig Augustinsson och Linus Wahlqvist Egnell i backlinjen och Robin Olsen i mål.

Förbundskapten Janne Andersson tycker att 0–3-resultatet inte speglade matchen.

– Jag tycker definitivt att vi inte har marginalerna med oss i dag. Målen blir avgörande i den här matchen och tyvärr gör vi inte dem, säger han till Viaplay.

På måndag spelar herrlandslaget sin nästa EM-kvalmatch, hemma mot Azerbajdzjan som förlorade med 1–4 borta mot Österrike i sin premiär.

– Jag känner samma press inför Azerbajdzjan på måndag som jag känner i dag. Tråkigt att förlora fotbollsmatcher och tråkigt att förlora med 0–3, men jag är inte helt nedslagen, säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om