Lindelöfs besked efter skadan: Är 100 procent

Det vankas VM-kvalavgörande för ett Sverige med mittbacksbekymmer. Då kommer lagkapten Victor Nilsson Lindelöf med glädjande besked. –Jag känner mig hundra procent, säger han.

Victor Nilsson Lindelöf.

Victor Nilsson Lindelöf.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-11-10 18:14

Fotbollslandslagets Victor Nilsson Lindelöf missade förra veckans Champions League-drabbning mot Atalanta efter att ha åkt på en "lättare smäll" under en träning.

Men i lördagens derby mot City (0–2) var svensken tillbaka i mittlåset, och några bekymmer inför torsdagens VM-kvalmatch mot Georgien tycks inte finnas.

– Det känns bra och det är inga problem med kroppen. Jag känner mig hundra procent, säger han på en presskonferens.

Till skillnad från senaste kvalmatchen mot Grekland, där Sverige vann med 2–0, har han inte mittbackskollegan Marcus Danielson med sig den här gången, då han sitter i karantän i Kina.

Det mesta pekar på att det blir 27-årige Arminia Bielefeld-försvararen Joakim Nilsson som får chansen i stället.

– Vi har spelat ihop tidigare. Det är en duktig spelare som är smart och läser situationer bra. Blir det han så blir det inga problem. Det är bara att täcka upp för varandra, säger Nilsson Lindelöf.

Det finns ingen annan lagdel där förbundskapten Janne Andersson tvingats skifta spelare lika ofta som i mittförsvaret.

Nilsson Lindelöf har tidigare kamperat ihop med Filip Helander (nu skadad), Marcus Danielson (i karantän) och Pontus Jansson (slutat).

Får Nilsson chansen från start mot Georgien blir det första gången som duon spelar tillsammans i en tävlingsmatch, men Janne Andersson är inte orolig.

– Han är positionssäker, duellstark och har utvecklat sitt spel i Tyskland. Han har en bra vänsterfot och tar fram bollen på ett sätt som jag tycker att han är bra på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!