Lindgren om Komina: "Vi var överens"

Vimmerby IF tappar sin nyckelspelare Amel Komina till IK Sleipner, bara månader efter att man varit överens om ett förlängt avtal med spelaren. "Vi kommer inte att stå i vägen för någon spelare", säger Vimmerby IF:s David Lindgren.

Amel Komina har gjort sitt i Vimmerby IF.

Amel Komina har gjort sitt i Vimmerby IF.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-01-03 15:10

Under torsdagen berättade IK Sleipners Mikael Celion att Vimmerby IF-spelaren Amel Komina var så gott som klar för en övergång till Norrköpingsklubben. Beskedet kom drygt tre månader efter nyheten om att Amel Komina gjort klart med VIF över ytterligare två år. Nu ger Vimmerby IF:s sportchef, David Lindgren, sin syn på situationen.
 

– Vi var överens om ett kontrakt och att han skulle spela här. Både jag och Amel vet hur pass överens vi var. Men vi måste komma ihåg att vi spelar fotboll på division fyra-nivå. Det är unga killar vi har att göra med och man måste ha förståelse för att saker och ting förändras. Det fanns egentligen ingenting förutom fotbollen som låste honom till Vimmerby, säger David Lindgren.

Åtvidabergs FF hade även de visat intresse för Komina innan Sleipner kom in i bilden.
– Med tanke på att det var aktuellt med ÅFF så har vi hela tiden haft en pågående diskussion med Amel. Vi har sagt att vi inte kommer att stå i vägen för någon spelare den dagen något förändras. Samtidigt är det så klart väldigt tråkigt att tappa Amel och jag hoppas att han lyckas i Sleipner, säger Lindgren.

Komina var en av VIF:s bästa spelare förra säsongen och var en tänkt nyckelspelare inför säsongen 2020.
– Det är framför allt andra spelare i laget som nu får kliva fram och förhoppningsvis få samma utveckling som Amel.

David Lindgren förklarar hur han ser på allt som hänt.
David Lindgren förklarar hur han ser på allt som hänt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!