Lindgren om nye tränaren: "Ambitiös ledare"

Under onsdagen gjorde Vimmerby IF klart med nästa huvudtränare till herrlaget. Det är Johan Karlsson-Törndahl som har skrivit på för tre år med klubben.

Johan Karlsson-Törndahl kommer närmast från ett uppdrag som assisterande tränare i Västerviks FF. Nu tar han över som huvudtränare i VIF:s herrlag.

Johan Karlsson-Törndahl kommer närmast från ett uppdrag som assisterande tränare i Västerviks FF. Nu tar han över som huvudtränare i VIF:s herrlag.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-25 16:41

 – Vi är väldigt nöjda. Det känns bra att kliva in i 2020 med Johan som huvudtränare. 

Det säger David Lindgren från VIF:s sportsliga ledning, efter att herrlagets nya huvudtränare presenterats.

Johan Karlsson-Törndahl har tidigare varit assisterande tränare i Vimmerby IF. Senaste uppdraget var som assisterande tränare i Västerviks FF, som nyligen säkrade avancemang till division 3. 

Karlsson-Törndahl lämnade uppdraget i VFF när han inledde diskussioner med Vimmerby IF, vilket vi rapporterade om. Nu är det alltså klart att han tar över som huvudtränare i VIF efter den tillfälliga lösningen Johan Carlsson. Johan Karlsson-Törndahl har skrivit ett treårskontrakt med Vimmerby IF.

"Johan har tecknat ett långsiktigt avtal som startar direkt efter säsongens slut då satsningen inför 2020 inleds med siktet 100% inställt på framtiden.", skrev VIF i ett pressmeddelande under onsdagen. 

David Lindgren berättar mer för sporten om rekryteringsprocessen:

 – Vi har gjort en inventering av vilka som finns och haft intervjuer med ett par tränare. Av de vi pratat med kände vi väl att Johan var den som passade bäst. Vi fastnade för honom och tror han är en långsiktig lösning. 

 – Den här säsongen fick vi byta mitt under säsong och det hoppas vi undvika framöver. Vi har lagt ner mycket tid på att hitta rätt lösning och hoppas att det ska ge utdelning, fortsätter Lindgren. 

Vad är det konkret för egenskaper han har som ni tycker passar bra i VIF?

 – Han har varit här tidigare och varit omtyckt av spelare och så har han spelat själv i Vimmerby, så vi känner en trygghet i att han kan föreningen. Det gör att han kan komma igång snabbt. Sedan är han erfaren från att ha tränat många olika lag och en ambitiös ledare som är noggrann och vill göra rätt från början.

Har ni pratat något om spelfilosofi?

 – Det får vi se utifrån spelarmaterialet. Johan får testa sig fram lite under hösten, vintern och våren för att försöka hitta rätt. Jag tänker inte uttala mig om hur laget kommer spela, utan det är upp till honom. 

Kommer Johan vara inblandad i spelarrekryteringar också?

 – Ja. Han är vår huvudtränare, så det finns ingen anledning att titta på spelarlösningar som han inte vill ha.

Hur ser det ut med övriga ledarstaben? Kommer den se ut som tidigare?

 – Ja, vi har fullt förtroende för övriga staben. Det kan bli små förändringar, men i stort kommer det se likadant ut. 

Karta: Vimmerby IF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!