Linds första mål – räddade poäng till Norrköping

Han gjorde sina första allsvenska minuter – och sitt första mål. Då räddade Victor Lind poäng för IFK Norrköping i 1–1-mötet med Sirius.

IFK Norrköpings Victor Lind, 19, jublar och kramas om av Jesper Ceesay efter sitt kvitteringsmål hemma mot Sirius.

IFK Norrköpings Victor Lind, 19, jublar och kramas om av Jesper Ceesay efter sitt kvitteringsmål hemma mot Sirius.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2023-04-02 17:02

I svenska cupen var Victor Lind, IFK Norrköpings lån från danska FC Midtjylland, mållös i sin första tävlingsmatch för klubben. Först i andra hittade han rätt, i 3–3-mötet med Utsikten.

I allsvenskan behövde han inte vänta lika länge.

19-åringen slog till i 65:e minuten hemma mot Sirius – och det var ett viktigt mål för Lind och alla andra i IFK Norrköping.

Fullträffen gav 1–1 och en räddad poäng för hemmalaget.

"Okej match"

– Vi gjorde en okej match. Vi hade kunnat vinna då vi hade flera chanser i slutet. Det var olyckligt att vi släppte in målet där i slutet av första halvlek, säger Lind till Discovery.

"Målet i slutet av första halvlek" stod Sirius André Alsanati för.

Säsongen 2019 fick han se två av Hammarbys ligamatcher från bästa plats: på bänken. Närmare allsvenskt spel än så har han inte varit tidigare.

I Sirius har 23-åringen, som i vintras lämnade AFC Eskilstuna för spel i Uppsala-klubben, fått göra sina första minuter – och sitt första mål.

"Sikta högt"

– "Jocke" gör det jättebra, får ner bollen, är kylig och sätter den till mig. Sedan tänker jag bara att ta det lugnt och sikta högt, säger André Alsanati till Discovery om målet under första halvlekens tilläggstid.

Anfallaren Joakim Persson tog ner en lång, hög djupledsboll men avslutet fastnade på täckande Marcus Baggesen. Persson fick dock tillbaka bollen och lade den i sidled till Alsanati.

Ledningen stod sig som sagt till 65:e minuten, sedan slog Lind till – med viss hjälp av Christoffer Nyman.

Vänsterbacken Marcus Baggesens inlägg nådde Nyman. Anfallaren stångades med Sirius Marcus Mathisen, vann duellen och petade bollen till Lind. Dansken tryckte till och såg bollen hitta nätet bakom Sirius-målvakten Jakob Tannander.

För Sirius del väntar Djurgården hemma den 9 april i nästa match. IFK Norrköping möter AIK borta den 10 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!