Lingard: Vände mig till alkoholen

Jesse Lingard ratades av Manchester United förra säsongen. Nu har engelsmannen öppnat upp om den svåra tiden – och vägen tillbaka. –Det var stunder under de tunga perioderna som jag vände mig till alkoholen, säger han till Daily Mail.

Jesse Lingard hade en jobbig period i Manchester United förra säsongen – nu är han tillbaka med självförtroende efter en framgångsrik lånesejour i West Ham.

Jesse Lingard hade en jobbig period i Manchester United förra säsongen – nu är han tillbaka med självförtroende efter en framgångsrik lånesejour i West Ham.

Foto: Justin Tallis/AP/TT

Fotboll2021-08-14 11:08

Den 28-årige mittfältaren spelade noll minuter i Premier League för Manchester United förra säsongen. Bristen på speltid i kombination med negativa kommentarer på sociala medier påverkade Jesse Lingards psykiska hälsa negativt.

Han funderade på en flytt till Kina eller Saudiarabien för att komma bort från strålkastarljuset.

– Jag hade inget självförtroende. Du kan vara den där glada killen som studsar runt på träningen, men innerst inne bär du det där leendet som en mask, säger han till Daily Mail.

Det gick så långt att han tog till alkohol för att lindra smärtan.

– Det var stunder under de tunga perioderna som jag vände mig till alkoholen på kvällen och det är inte jag. Min pappa har aldrig varit någon som dricker mycket. Min mamma har aldrig varit någon som dricker mycket, säger han.

Tillsammans med Alexandros Alexiadis, som är tränare för Greklands U17-lag, och hans bror Louie Scott stakade de ut vägen tillbaka.

När Jesse Lingard sedan blev utlånad till West Ham i slutet av januari i år blev det en omedelbar succé. Han stod för nio mål och fem assist på 16 framträdanden under vårsäsongen.

Nu har han återvänt till Manchester United och ser positivt på framtiden.

– - Jag är tillbaka med fullt självförtroende. Jag har kommit tillbaka från ett framgångsrikt lån, månadens spelare, månadens mål, att åka i väg med England. Det visar hur långt jag har kommit, säger Lingard.

Manchester United inleder Premier League-säsongen i dag, lördag, hemma mot rivalen Leeds klockan 13.30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!