Linköping bröt förlustsviten

2017 års mästare Linköping kom till mötet med Uppsala med tre raka förluster i bagaget. Men efter två mål av nyförvärvet Uchenna Kanu är man nu tillbaka på vinnarspåret.

Uchenna Kanu blev matchhjälte för Linköping. Arkivbild.

Fotboll2020-08-16 17:10

Linköping inledde årets damallsvenska starkt men inför hemmamötet med Uppsala hade man tre raka förluster bakom sig. Varav en är den blytunga 1–7-förlusten mot Rosengård i senaste omgången.

– Vi har lärt oss vår läxa och gått vidare. Vi kommer tillbaka starkare idag, sade Linköpings Alva Selerud i Aftonbladets sändning inför matchen.

Även nykomlingarna Uppsala har haft det tufft den senaste tiden och har två raka förluster i ryggsäcken. Det var därför två revanschsugna lag som möttes på Arena Linköping.

Kanu dubbel målskytt

Det var hemmalaget Linköping som öppnade starkast. I den 21 minuten skickade Sofie Bredgaard upp en boll i Uppsalas straffområde där Uchenna Kanu fick tag på bollen och kunde skicka in bollen bakom före detta Linköpingskeepern Emma Holmgren i Uppsalamålet.

Uppsala fick till flera fina chanser, men i den 60.e minuten kunde Linköping utöka sin ledning.

Uchenna Kanu skickade upp bollen till Alva Selerud som provade skott men det var istället Kanu själv som på returen distinkt placerade in 2–0. Hennes femte mål för säsongen.

Kvar på fjärdeplats

I den 84:e minuten stängde Lina Hurtig matchen när hon skickade in 3–0, hennes första mål för säsongen.

Uppsala hann visserligen med en sen reducering genom Beata Olsson, men Linköping tog en efterlängtad seger och matchen slutade 3–1.

Linköping behåller därmed sin fjärdeplats men man är fortfarande en bit efter toppstriden som står mellan mellan Rosengård och Göteborg. I nästa omgång ställs LFCmot jumbon Växjö och får där en chans att plocka ytterligare viktiga poäng.