Linköping City lämnar walk over – och kan nu uteslutas

Linköping City kom aldrig till spel i division 3-matchen mot Hvetlanda – och kan nu uteslutas ur serien.

Linköping City får rött kort.

Linköping City får rött kort.

Foto: Carl Sandin

Fotboll2022-05-15 09:50

– Om vi blir uteslutna är det väldigt tråkigt. Jag kan inte kommentera så mycket, tills tävlingskommittén kommer med deras beslut, säger Citys nya klubbchef Murdock Amartey som tillträdde för bara några dagar sedan.

Enligt Vetlandaposten, som var på plats på matchen, var hemmalaget ute på planen och värmde upp när det definitiva beskedet kom.

– Vi har ringt uppemot tjugo samtal fram och tillbaka och nu är de någonstans i Linköping igen. Så berättelserna som de haft under dagen stämmer inte riktigt överens med varandra, säger tränaren Jasmin Bosnjak till tidningen.

Samtidigt bekräftade Linköping City på sitt eget Instagramkonto att man lämnat walk over på grund av – bilbrist. Vad det innebär för klubbens framtid är oklart.

"Redan igår hyrde ordföranden Gunnar (Axén) tre bilar som skulle ta spelarna till matchen, men på grund av problem med en bilarna kunde vi inte åka till matchen och då lämnar vi w.o. Vad som händer efter w.o vet vi inte tills tävlingskommittén beslutar om det nästa vecka", skriver Linköping City.

Enligt regelverket är det ingen tvekan. Efter en minst sagt turbulent säsong talar allt för att City kastas ut och inte får spela vidare i serien. I tävlingsreglerna står att "förening vars lag lämnar w.o i förbundstävlingar utesluts ur den tävling som laget deltagit i." 

Linköping City har tidigare under säsongen lämnat walk over i en match i division 5, där dock reglerna inte är lika hårda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!