Linköping krossade Djurgården – igen

4–1 i fredags blev samma siffror fyra dagar senare. Linköping vann enkelt över Djurgården i damallsvenskan, tog femte raka segern och klättrade upp på tredje plats. Cornelia Kapocs blev tvåmålsskytt för andra matchen i rad.

Cornelia Kapocs blev tvåmålsskytt när Linköping krossade Djurgården med 4–1 för andra gången på fyra dagar. Arkivbild.

Fotboll2023-06-20 21:28

Ännu en gång blev det ett snabbt avgörande. I Stockholm i fredags spikade Linköping segersiffrorna i första halvlek och det gick nästan lika snabbt den här gången.

Redan efter nio minuter ledde hemmalaget med 2–0 – när första halvleken var över lyste 3–1 på tavlan.

Matchen blev nästan en halvtimme försenad sedan Djurgårdsklacken utlöst brandlarmet med bengalbränning.

När matchen väl startade var hemmalaget glödhett.

Yuka Momiki gjorde 1–0 redan i fjärde minuten och Cornelia Kapocs gjorde sitt första av två i den nionde. Kapocs blev tvåmålsskytt även i fredags.

Hedvig Lindahl var olycklig på ledningsmålet när Momiki sökte ett inlägg rakt framför målet, men bollen gick i stället raka vägen i mål.

Veteranmålvakten, sidsteppad i VM-truppen, kom tillbaka efter en knäskada i fredagens möte med Linköping och gjorde en jättetavla på ett av målen.

På sina två första matcher efter skadeuppehållet har hon fått släppa åtta bollar förbi sig.

Inhopparen Hayley Dowd gav Djurgården hopp med ett 2–1-mål i 39:e minuten, men bara tre minuter senare gjorde Cathinka Tandberg 3–1.

Linköping klev upp till tredje plats, fyra poäng bakom ledande Häcken, Djurgården är kvar på tionde.