Linnéa Jonsson enda målskytt när Gullringen föll

Hemmalaget Gullringen fick se sig besegrat av Timmernabben i måndagens match i division 4 Hultsfred dam i fotboll. 1-2 (0-0) slutade matchen.

Gullringens GoIF (9-m) förlorade mot Timmernabbens IF

Gullringens GoIF (9-m) förlorade mot Timmernabbens IF

Foto: Montage

Fotboll2022-06-20 21:16

- I första halvlek gör vi en fantastisk försvarsinsats och är helt fläckfria. Timmernabben kommer i princip ingenstans, men har en boll i stolpen. Det märks att de blir fundersamma och nästan frustrerade. Vi fortsätter på samma linje i starten av andra, men tyvärr får de ett lite för enkelt 1-0 efter en omställning. 2-0 kommer efter hörna och viss kalabalik i vårt straffområde, där jag kan tycka vi kanske borde fått bollen. Därefter lyfter vi upp laget, går över till 4-4-2 och skapar lägen. Vi reducerar på straff genom Linnea Jonsson och efter det är det vi som har klart initiativ. Med lite tur hade vi fått in en kvittering. En bitter förlust, men ett fantastiskt jobb av hela laget, kommenterade Gullringens tränare Mats Söderkvist.

Första halvlek blev mållös, men direkt efter pausen slog Sofia Hägerström till och gav Timmernabben ledningen.

I 71:a minuten ökade Hilma Ljungfjärd ledningen.

I den 74:e minuten reducerade Linnéa Jonsson för Gullringen. Mer än så blev det dock inte för Gullringen.

Gullringen har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Timmernabben har fem vinster. Det här var Gullringens tredje uddamålsförlust den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Gullringen nu ligger på sjätte plats. Timmernabben leder serien.

Gullringen tar sig an Hultsfred B i nästa match borta tisdag 28 juni 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!